Home » FASHION » DIY » Geef je kleren nieuw leven met Dylon Textielverf!

Geef je kleren nieuw leven met Dylon Textielverf!

Dylon Textielverf Olive green

Mijn favoriete broek is een khakikleurige skinny shaping jeans van H&M. Het enige nadeel: de kleur is na een jaar echt enorm vervaagd, daarom besloot ik ze te kleuren met Dylon textielverf.

Dylon Textielverf Olive green

Ik haalde mijn pakje Dylon Textielverf bij de Veritas. Ik had wat moeite met een kleur te kiezen: heel wat kleuren uit het assortiment zijn nogal uitgesproken. Als je goed op het doosje kijkt, zie je dat de felheid van de kleur afhankelijk is van de hoeveelheid stof. Ik wou namelijk niet dat mijn broek een diepe khaki kleur kreeg, maar gewoon opgefrist zou worden.

Dylon Textielverf Olive green

De kleur van de broek is het afgelopen jaar enorm verbleekt. Er zijn ook vlekken opgekomen door chocolade te morsen. :( Na lang wikken en wegen koos ik voor de kleur Olive Green.

Dylon Textielverf Olive green

Thuis aangekomen stond ik te popelen om het te proberen. Ik las de gebruiksaanwijzing goed door. Het eerste wat je moet doen is de stof wegen. Dat bepaalt hoeveel product je moet gebruiken. Hoe meer stof, hoe meer product. Mijn broek weegt 400 gr. Ik besloot daarom de helft van de kleurstof te gebruiken.

Dylon Textielverf Olive green

Je trekt best handschoenen aan als je het product gebruikt. Je moet de stof nat maken en je pakje legen in de trommel. Dan moet je aan de trommel draaien tot al het poeder in de gaatjes verdwijnt. Hierna leg je de natte stof er mooi plat in, voor zover dat mogelijk is. Daarna zet je het wasmachine aan op lang programma. Vervolgens was je het nog eens met gewoon waspoeder. Ten slotte laat je het machine nog eens lopen om de kleurstof eruit te spoelen. Je wilt heus niet dat de volgende lading kleding ook gekleurd worden. ;)

Dylon Textielverf Olive green

Toen ik de broek uit de trommel haalde, merkte ik al meteen een verschil. De broek was donkerder (maar niet té donker) en gelijkmatig gekleurd.

Dylon Textielverf Olive green

Het resultaat vind ik uitstekend: de vlekken zijn weg en de broek heeft een mooiere kleur.

Dylon Textielverf Olive green

De textielverf van Dylon kan je bij Veritas kopen voor € 8,95 .

Spot je niet snel zonder een lijntje eyeliner. Heeft een haarproductenverslaving in de zoektocht naar de perfecte sulfaatvrije shampoo en silicoonvrije conditioner. Koken, bakken en naaien doet ze ook nog graag. Verder ook nog het trotse baasje van 2 Britse Kortharen!