Home » BEAUTY » Getest: kleurloze henna

Getest: kleurloze henna

Een tijdje terug hebben wij een experiment gehouden met henna. Nu heb ik gezien dat er ook neutrale henna is, die je de voordelen geeft zonder de kleur: glanzend, dik en sterk haar.

De henna die ik gebruik is henné neutral, te verkrijgen in de meeste exotische winkels. Pas op dat je geen henné natural koopt, want deze zal je haar wel rood kleuren. Als je toch twijfelt, zoek naar cassia obovata tussen de ingrediënten. Dit is de wetenschappelijke naam voor kleurloze henna.

Deze henna kleurt de meeste haren niet, maar kan een blonde schijn afgeven, zeker bij mensen met lichter haar. Ik heb daar niets op tegen, dus ik besloot mijn henna te mengen met kamillethee en honing om een extra blonde schijn te verkrijgen. Verder voegde ik nog conditioner en amandelolie toe om het haar extra te hydrateren en het beter uit te kunnen wassen.

Het papje smeerde ik in mijn haar en liet het voor twee uur trekken. Hierna waste ik het uit en… mijn haar was inderdaad volumineuzer en glanzend. De kleur is niet echt veranderd, maar het heeft wel in de zon een gouden schijn en dat vind ik wel leuk. Een geslaagd experiment dus.

Spot je niet snel zonder een lijntje eyeliner. Heeft een haarproductenverslaving in de zoektocht naar de perfecte sulfaatvrije shampoo en silicoonvrije conditioner. Koken, bakken en naaien doet ze ook nog graag. Verder ook nog het trotse baasje van 2 Britse Kortharen!