Home » BEAUTY » Gladde benen en gezicht met Braun Silk-épil 7

Gladde benen en gezicht met Braun Silk-épil 7

Braun innoveert met zijn Silk-épil 7 wet & dry epilators en belooft ermee de kortste en fijnste haartjes te verwijderen, of je huid nu droog of nat is. Anneleen en ik gingen aan het testen met de Bonus Edition & de SkinSpa Beauty Edition, twee sets met erin een epilady en een gezichtsborstel. Zo kan je je benen en gezicht doen stralen!

Anja – Ik heb de Silk-Epil 7 Bonus Edition set met erin een epilator, kopstukken en een gezichtsborstel.

Hoewel ik meer van de scheermesjes ben, ben ik altijd wel reuze benieuwd geweest naar epilators. Mijn moeder had er vroeger ook eentje en daar wilde ik mijn benen wel eens mee epileren. Ding is dat je haar er vrij lang voor moest zijn, wat betekende dat je het geduld moest hebben om het te laten groeien. Dat geduld had ik niet, dus die epilady deed niet veel voor mij. De Braun Silk-Epil 7 epilator is gelukkig helemaal anders. Het verwijdert namelijk de kortste haartjes en is 4x efficiënter dan wax om korte haartjes uit te trekken. Dat hoor ik graag, want je beenhaar langer dan dat laten groeien, is toch echt een no-go.

De Silk-Epil 7 epilator heeft enkele handige functies die het epileren nog makkelijker maakt. Zo is er de Close-Grip-technologie die de kortste haartjes kan verwijderen door de 40 pincetjes in het kopstuk. Verder heeft het ook massagerollers die aangenaam over je huid rollen, wat voor een extra zachte epilatie zorgt. De kop van het epileertoestel kan ook tot 15 graden meedraaien, zodat het zich perfect aanpast aan jouw lichaam.

Het toestel komt met allerlei kopstukken en een handig opbergzakje. Met de kopstukken kan je makkelijk je bikinilijn of zelf je wenkbrauwen epileren.

Daarnaast zit er een handige Smartlight in, waardoor je alle haartjes goed kan zien en er zo geen overslaat. Extra pluspunt: dit toestel is helemaal waterdicht en mag mee met jou in bad of onder de douche!

De epilady pakt makkelijk mijn korte haartjes mee. Je voelt het wel en in het begin doet dit wel even pijn, maar na enkele seconden ben je dit gewend. Na gebruik heb je wel allemaal rode puntjes op je benen en voel je ze tintelen, maar dat verdwijnt snel. Het resultaat zijn gladde en zachte benen!

Ook elektrische gezichtsborstels hebben altijd al mijn aandacht getrokken, dus ik ben blij dat er eentje in deze set zit. De gezichtsborstel is een handig hebbeding dat je toelaat om je gezicht tot 6x beter en diepgaander te reinigen dan met je handen. Deze borstel heeft 10.000 haartjes die je gezicht zacht, maar grondig reinigen: in 1 minuut verwijdert het make-up en onzuiverheden. Je maakt de borstel nat en brengt er product op. Het reinigen zelf voelt zacht, maar diepgaand. De borstel draait enorm snel en na gebruik zie je al het vuil op de kop van de borstel. Deze kan je makkelijk afwassen. Het kopstuk van de borstel vervang je best om de 3 maand en dat kan ik geloven. Het maakt immers veel vuil los op je huid. Ook dit toestel is helemaal waterdicht en kan mee onder de douche.

Het resultaat na enkele dagen laat niet uit, mijn gezicht straalt en heeft een gezonde gloed met minder zwarte puntjes!

Anneleen – In de SkinSpa Beauty Edition vind je een epilady, een gezichtsborstel en een lichaamsborstel terug.

De laatste tijd ben ik heel nonchalant op vlak van het ontharen van mijn benen. Ik heb namelijk enorm veel last van ingegroeide haartjes en dat is erg pijnlijk. Toen ik de Silk-Epil SkinSpa Beauty Edition bij Mascha van Beautygloss zag en ze vertelde dat dit echt een life saver is voor ingegroeide haren, werd ik helemaal enthousiast.

Net zoals bij Anja doet ook de epilady bij mij wat ie moet doen. Het ontharen verloopt vrij pijnloos, zowel op de droge als op de natte huid, maar als je een epilady n00b bent, opteer je het best voor nat. Wel merk ik dat het een tijdrovend klusje is, zeker in vergelijking met scheren. Mijn haartjes worden niet allemaal direct geëpileerd en over sommige moet ik een aantal keren gaan. Dat ze een pak langer wegblijven met epileren, is wel een dikke like waard. Dan wil ik gerust wel wat langer over het ontharen doen.

In één handomdraai verander je de epilady in een exfoliatieborstel en ook die is a-okay. Na de epilatie ga ik meteen aan de slag met de borstel en een deftige scrub. In draaibewegingen hanteer ik de borstel om zo mijn benen een peeling te geven, in de hoop dat de ingegroeide haartjes uitblijven. Werkt het? Ja zeker. Bij het eerste gebruik was ik nog niet helemaal overtuigd, maar na het tweede gebruik bleven de rode builtjes gewoon weg. Bovendien voelen mijn benen een stuk gladder door de borstel.

Ook de gezichtsborstel is een pareltje: het is makkelijk te hanteren en veel tijd ben je er niet aan kwijt, maar het resultaat is verbluffend. Grove poriën, be gone, droge stukjes op mijn gezicht, bol em. Zelfs mijn roodheid is een pak minder door de gezichtsborstel. One happy camper dus!

De Silk-Epil 7 Bonus Edition kost €159,99 en de SkinSpa Beauty Edition €179,99. Beide sets kan je bij de meeste elektrozaken vinden.

Spot je niet snel zonder een lijntje eyeliner. Heeft een haarproductenverslaving in de zoektocht naar de perfecte sulfaatvrije shampoo en silicoonvrije conditioner. Koken, bakken en naaien doet ze ook nog graag. Verder ook nog het trotse baasje van 2 Britse Kortharen!