Home » LIFESTYLE » Fitness » Goede sportvoornemens maak je zo waar!

Goede sportvoornemens maak je zo waar!

pixabay

De derde week van januari, dus is het tijd om je goede sportvoornemens ook waar te maken. Maar hoe?

Aan het begin van elk nieuw jaar maken we allemaal een lijstje. Ook al zeg je dat je daar niet aan mee doet, de jaarovergang is intrinsiek een nieuwe start voor de mens. Dus of je nu een geschreven lijst in je dagboek, een checklist op Wunderlist of een paar to do’s in je hoofd hebt zitten, je sportvoornemens volhouden is de boodschap. En dit is hoe!

Koop een nieuwe outfit

Het is hét moment, want de soldenprijsjes zijn zacht in de derde week van januari. Bovendien is de rayon sportkleding misschien niet meteen de eerste afdeling waar lustige soldenkopers op zoek gaan naar hun buit, dus je kan hier vast en zeker nog een paar toffe leggings, tops en sportaccessoires in jouw maat scoren! Een nieuwe sportoutfit boost je zelfvertrouwen en natuurlijk is het ook belangrijk om hier in te investeren als je regelmatig aan sport wil gaan doen. Goede loopschoenen zijn een must en ook tegen gure weersomstandigheden kan je je maar best wapenen.

Investeer in een app of stappenteller

Runkeeper en Spotify zijn onmisbaar voor de betere jogger, maar ook een stappenteller of een Fitbit kunnen je helpen om je sportieve voornemens waar te maken. Vorig jaar gebruikte ik bijvoorbeeld enkele maanden MyFitnessPal waarbij je niet alleen je sportprestaties, maar ook wat je at bijhield en dat doet echt je ogen open. Tegelijkertijd is het ook een boost om verder te gaan.

Friends with benefits

Zoek een vriend of vriendin die met je mee wil gaan sporten. Met twee is altijd leuker. Met drie al helemaal, want als er dan eentje niet zou kunnen, dan heb je nog altijd een tweede persoon die je vergezelt op je sportieve avonturen en dat belet je dan weer van een avondje thuis zetelen.

Vertel het tegen je oma

Je oma, moeke, bomma luistert graag naar je actieve verhalen als jeugdige spruit. Maar ook de rest van je omgeving kan je hier best even van op de hoogte stellen. Niet dat je werk en privé niet gescheiden mag houden, maar uit natuurlijk nieuwsgierigheid gaan mensen na een tijdje toch die ene vraag stellen: Hoe is het met je ambities om 5k te gaan lopen? Al veel afgevallen ondertussen? Wel, die licht irritante vraag kan tegelijkertijd ook een motivatie zijn om net verder te gaan of om opnieuw te starten als je even zat te slabbakken.

Start! Ziezo, met deze tips op zak hoef je enkel nog maar de fitness binnen te stappen en je tussen al die stoere binks aan de gewichten te wagen of je loopschoenen aan te trekken!

Krijgt coups de foudre van design interieur, nagellakkleurtjes, minimalistische juwelen, cultuursteden en schoenen, veel schoenen.