Home » LIFESTYLE » fotografie » Guardo Action Cam

Guardo Action Cam

We kennen allemaal wel de GoPro camera, maar die heeft jammer genoeg ook een redelijk prijskaartje. Ik stootte onlangs op een deal voor de Actioncam van Guardo en besloot hem te bestellen.

De Guardo action cam is bedoeld om zowel mee te filmen als om foto’s mee te nemen in allerlei extreme situaties. Het is een kleine camera die je met de juiste behuizing onder water kan meenemen en ook overal opplakken.

Enkele van de specs zijn:

  • Full HD video resolutie: 1080p, maar ook lagere kwaliteit om langer te kunnen filmen. Foto’s kan je in grote en kleine formaten maken, de grote zijn uiteraard wel beter qua kwaliteit.
  • Wifi functie + gratis app om je camera met smartphone/tablet te bedienen. Handig om zo de foto’s te bekijken, te downloaden en te delen
  • Inclusief afstandsbediening
  • 135° breedhoeklens
  • Waterproof tot 40 m diep
  • Tot 5 uur filmen met 2 Li-ion batterijen
  • Dashcam

Wat voor mij echt de doorslag was, was dat je 16 accessoires meekreeg! Zowel een tweede batterij, een waterdicht hoesje als een afstandsbediening waren echt een plus. Er zitten dus heel wat accessoires bij, zodat je het op alles kan vastzetten. Deze gaat dus mee op skivakantie volgend jaar.

De Guardo is een heel klein cameraatje en dat houdt ook in dat je geen schermpje hebt om je foto’s op te bekijken, hier heb je dus de app voor nodig. Je kan wel op de camera zelf de modus kiezen op een klein LCD schermpje. De camera geeft dan aan of je hi of lo in foto of video modus staat. In het begin was dit echt wennen en heel goed kijken, want het LCD schermpje is echt klein. We namen veel foto’s, omdat je niet echt door hebt wat je aan het fotograferen hebt. Maar na verloop van tijd leer je dit wel.

Het leukste vind ik dat het je er mee onderwaterfoto’s kan maken, iets wat je echt niet gaat doen met een gewone camera. En dat levert heel wat leuke beelden op.

Qua beeld ben ik tevreden van de camera. De foto’s zijn natuurlijk niet de beste, maar dat kan je niet verwachten van zo een kleine lens. Toch zijn de foto’s scherp en mooi. Ze hebben een bepaalde krommingsgraad door het breedbeeld van de lens en dat maakt het leuk. Zie hieronder foto’s van boven en onder water.

Ik kocht mijn camera via De Standaard Webshop voor 129 euro, een echte deal, want normaal kost hij 229.

Spot je niet snel zonder een lijntje eyeliner. Heeft een haarproductenverslaving in de zoektocht naar de perfecte sulfaatvrije shampoo en silicoonvrije conditioner. Koken, bakken en naaien doet ze ook nog graag. Verder ook nog het trotse baasje van 2 Britse Kortharen!