Home » FASHION » Mijn signature kapsel: de nonchalante dot

Mijn signature kapsel: de nonchalante dot

Iedereen heeft wel zijn of haar typische haardos. De tijd is daar om mijn signature kapsel voor te stellen: de nonchalante knot of dotje.

Elke vrouw heeft zo haar favoriete kapsel. Dit hangt ook grotendeels af van het type haar dat je hebt, de dikte ervan en de hoeveelheid haren op jouw hoofd. Als ik mijn haar bijvoorbeeld gewoon laat drogen, heb ik krulletjes. En yes, hier wordt het aloude cliche bevestigd; meisjes met krullen willen die meestal niet. Ik droog dus altijd mijn haar met een droogborstel om zo mijn krullen eruit te krijgen. Hierdoor valt mijn haar ook nooit echt plat waardoor een paardenstaart vaak onverzorgd oogt. Maar hier komt dan de dot als de ultieme bad hair day saver in nood.

Grootste voordeel van dit kapsel is de tijd die je ermee bespaart. Alles bij elkaar duurt het maken van deze dot maximaal twee minuten. Hoe maak je nu dit dotje? Je maakt gewoon een paardenstaart op de hoogte die jij wil. Hou je meer van een lagere dot, dan maak je dus een lage ponytail in jouw haar. Je trekt de paardenstaart goed aan, doet er een rekkertje rond en draait de staart rond die rekker. Wanneer je denkt dat je knot er goed uitziet, doe je er een tweede rekkertje rond. Nadien trek ik wat aan de haren opzij zodat de dot wat nonchalanter oogt. En klaar is kees! Tip: denk er niet te veel over na en doe maar wat!

Franse voornaam. Trotse Belg. Berlin based. Grote zus en oudste kind. Nail polish freak. Social media addict. Deadline junkie.