Home » LIFESTYLE » Gadgets » Handige gadget: Chromecast

Handige gadget: Chromecast

Ja, je kan een smart TV kopen waar je Youtube en Netflix zo kan op afspelen, maar als je die niet hebt, kan je je ook altijd een Chromecast stick aanschaffen.

Chromecast is een mediastreaming-apparaat die je kan aansluiten op de HDMI-poort van de tv. Van hieruit kan je allerlei content casten op de TV via je smartphone, tablet of laptop.

Zoals je hier kan zien, bestaan er voor Chromecast enkele apps die je kan gebruiken om te casten. Verder kan je elke website of elk scherm van je tablet of smartphone tonen op de TV. Ook foto’s kan je ermee op je TV weergeven, leuk voor die laatste reis aan je vrienden te showen.

Voor je de eerste keer gaat casten moet je de app of het programma Chromecast installeren op je tablet, smartphone of pc en dan connectie maken tussen de TV (waar de stick natuurlijk in zit) en het apparaat. Dit gaat heel vlot en makkelijk. Zodra je dit hebt geïnstalleerd, zie je bij bovenstaande apps een “casting” symbool, waar je dan makkelijk kan controleren wat je afspeelt op je TV.

Ik gebruik de Chromecast voor enkele dingen en daarvoor vind ik het echt handig. Ik ben niet echt een radiofan (te veel gepraat en reclame…), dus luister ik liever via Youtube naar muziek. Als je dit vaak doet, zal je merken dat Youtube automatisch een mix maakt van je beluisterde liedjes, die je dan kan afspelen in een soort playlist en kan casten op de TV. Je hebt er natuurlijk wel af en toe reclame bij, maar dit is echt opvallend minder dan achter de PC zelf.

Als tweede gebruiken we het constant om Netflix op de TV te bekijken, dat is toch pakken beter dan op de tablet of op je PC scherm. Ook dit gaat heel vlot.

Ik ben alvast blij met mijn Chromecast stick. Je vindt het bij elektrowinkels aan een adviesprijs van €35.

Spot je niet snel zonder een lijntje eyeliner. Heeft een haarproductenverslaving in de zoektocht naar de perfecte sulfaatvrije shampoo en silicoonvrije conditioner. Koken, bakken en naaien doet ze ook nog graag. Verder ook nog het trotse baasje van 2 Britse Kortharen!