Home » BEAUTY » Helemaal zen met de Belfida me-candles

Helemaal zen met de Belfida me-candles

Onlangs leerden Sigrid en ik de Belfida me-candle collectie kennen. Deze collectie bestaat uit 8 verschillende geurkaarsen die helpen om elke dag de drukke wereld rondom ons even te ontvluchten- al is het maar 10 minuutjes– en onze innerlijke rust terug te vinden.

De kaarsen zorgen voor een echt zen-moment zodat je je batterijen terug kunt opladen. Ze bestaan uit natuurlijke boters en pure essentiële oliën. Hun aromatherapeutische eigenschappen bevorderen een vitale levensstijl.

Saskia: Ik koos voor de Aphrodite candle. De kaars heeft een warme en zoete geur en zou verhelderend en verfrissend werken. Daarnaast wordt het beschreven als een afrodisiacum: I’m curious now! ;) De kaarsen zijn verpakt in een luxueus kannetje, wat me een beetje aan de lamp van Aladdin doet denken. De eerste keer laat je het best wat langer branden (45 minuten), nadien volstaat het om hem 5 tot 10 minuten aan te steken tot de bovenste laag wat gesmolten is. Wanneer je de kaars hebt uitgeblazen, kan je de was rechtstreeks op de huid of je hand gieten en nadien inmasseren. Ik had eerst een beetje schrik dat het té warm zou aanvoelen, maar de was heeft een heel aangename temperatuur en masseert snel in. Mijn huid voelt nadien gevoed en zacht aan. Ik ga vaker zo’n zen-momentje houden!

Sigrid: Hoewel ik net zoals Saskia meteen verkocht was aan de Aphrodite candle, heb ik me op het laatste moment bedacht. Er was één kaars die er voor mij uitsprong en dat was de Saffron kaars – “King of Spices”. Deze massagekaars op basis van saffraan verlicht spierpijn en kan je na het sporten gebruiken. Ik heb wel vaker last van spierpijn en ik ben ondertussen ervaringsdeskundige op het vlak van spiersmeersels en tijgerbalsem. Ik ging daarom de meer therapeutische kant op met deze Saffron kaars. Het dure saffraan staat gekend als een natuurlijk antidepressivum, afrodisiacum (net zoals de kaars van Saskia ;)) en een antioxidant. Ook brengt saffraan verlichting en ontspanning bij vermoeide of stramme spieren en gewrichten. Het aroma wordt omschreven als licht kruidig, hout- en aardeachtig. Jammer genoeg is dit de enige kaars uit het gamma dat quasi geurloos is. Na geduldig te wachten volgens Saskia’s instructies goot ik wat van de gesmolten was in mijn handpalm en masseerde ik zachtjes mijn onderrug in.

Saffron kaars

Mijn assistent was niet in the building, maar independent ladybosses zoals wij weten goed hun plan te trekken. Op die manier weten we ook al meteen dat deze me-candle (what’s in a word) geschikt is voor single gebruik en me-time momentjes … Double win dus! Het fijne aan deze luxueuze massagekaarsen is hun instant gezellige sfeer (in het Deens hygge), hun ideale temperatuur en fijne massagestructuur. Andere massage oliën moet je vaak nog op voorhand opwarmen of warm wrijven, smeren niet gemakkelijk uit of dringen niet goed in. Eindresultaat: glibberig wezentje. De Belfida kaarsen zijn gelaats- en lichaamskaarsen en geschikt voor elk huidtype. Elke kaars bevat cosmetisch goud, waardoor je huid niet alleen zijdezacht aanvoelt, maar ook een mooie natural glow heeft.

Shop je eigen Me Candle voor € 52 via de webshop van Belfida.

Mode, glitter, honden, lekkere geuren, cappuccino met amandelmelk & concertjes – those are a few of my favourite things.