Home » LIFESTYLE » boeken » Het Smelt van Lize Spit

Het Smelt van Lize Spit

Het Smelt van Lize Spit

Ik zit blijkbaar een trein achter met dit boek. Vorig jaar was er een hype rond “Het smelt” van Lize Spit, maar ik heb hem nu pas kunnen lezen.

Het Smelt van Lize Spit

Het boek vertelt het verhaal van Eva. In haar geboortejaar worden er maar 2 andere kinderen geboren: Pim en Laurens. Ze is dus het enige meisje. Als de jongens ouder worden en aan het begin van hun tienerjaren snode spelletjes beginnen spelen, heeft Eva niet echt een andere keuze dan mee te doen. Zoveel jaren later besluit Eva terug naar haar geboortedorp terug te keren met een blok ijs in haar auto.

Het Smelt van Lize Spit

Het boek is best dik, maar mijn vriendinnen waren er vrij lyrisch over. Dat maakte me dus nieuwsgierig. Het verhaal leest trouwens best vlot: hoewel het verhaal opbouwt en heel de tijd springt van het verleden naar het heden, duurt het best lang tot je bij de clue komt.

Het Smelt van Lize Spit

Het einde vond ik vrij barbaars. Ik ga er niet dieper op in, maar het liet echt een vieze en bittere nasmaak achter. Dat maakt het boek voor mij onvergetelijk, maar wel eerder in de slechte zin.

Het Smelt van Lize Spit

Toch vind ik Lize Spit wel een goede schrijfster. Ze neemt je echt mee in het verhaal.

Spot je niet snel zonder een lijntje eyeliner. Heeft een haarproductenverslaving in de zoektocht naar de perfecte sulfaatvrije shampoo en silicoonvrije conditioner. Koken, bakken en naaien doet ze ook nog graag. Verder ook nog het trotse baasje van 2 Britse Kortharen!