Home » LIFESTYLE » Gadgets » Hier keek ik naar uit: Nintendo Switch!

Hier keek ik naar uit: Nintendo Switch!

Hier keek ik naar uit: Nintendo Switch!

Maandenlang was ik er al naar aan het uitkijken, maar op 3 maart was het eindelijk zo ver. Samen met mijn lief snelde ik naar Fun om daar de console met Zelda Breath of the Wild te kopen.

De console borduurt duidelijk voort op het tablet aspect van de Wii U. Dankzij het kleine schermpje kan je gamen terwijl iemand anders televisie kijkt. Nintendo heeft met z’n nieuwe console wel heel slim dé tekortkoming van de Wii U aangepakt. On the go gamen is met de Nintendo Switch immers een makkie.

Docking Station

Het is maar wat je zelf wilt. Tot nu toe hebben wij vooral op de tv gespeeld, klassieke gamers hierzo. Het scherm rust dan in de docking station en de twee Joy-Cons schuif je in de bijgeleverde Joy-Con Grip. Die controller ligt verbazingwekkend goed en licht in de hand trouwens.

Joy-Con Grip

Voor on the go schuif je de Joy-Cons aan weerszijden van het scherm en haal je het uit de docking station. En spelen maar!

Nintendo Switch on the go

Toegegeven, momenteel zijn er nog niet veel games uit voor de Switch. Maar Zelda is een paradepaardje van Nintendo, dat is zeker. Mijn vriend is enorme Zelda fan, dus het moest en zou dit spel worden. En hij is onder de indruk. Naar zijn mening is dit na Majora’s Mask en Occarina of Time de beste game uit de Zelda-franchise. Ook de graphics zijn erg goed en dankzij de verschillende side missions en DLCs beleef je uren spelplezier. Kortom, een must-have!

Games

Een dikke week later kochten we 1-2 Switch, omdat we een game wilden voor met z’n tweeën. Hierbij gebruik je elk één van de Joy-Cons en daag je elkaar uit in verschillende mini-games. Denk dan aan zwaardvechten, koeien melken en boksen. Echt zo’n typische Nintendo-game dat alle eigenschappen van de nieuwe console toont. Wij hadden alvast dolle pret!

Daarnaast probeerden we via de e-shop ook een demo van puzzelgame Snipperclips uit. Hier wel een nadeel: voor Belgische gebruikers staat de e-shop automatisch ingesteld in het Frans. Vervelend als je Frans niet zo top is.

Nu is het nog uitkijken naar de games die binnenkort worden gelanceerd. Op onze wishlist staat alvast Mario Kart 8 Deluxe, Super Bomberman R, Super Mario Odyssey en Rayman Legends.

De console en de games kan je onder andere bij Fun en Game Mania kopen. De Nintendo Switch kost €329, Zelda Breath of the Wild €64,98 en 1-2 Switch €49,98.

Workaholic met een liefde voor donkere lipstick, kleurrijk haar, kant, Die Hard, punk & BBDO