Home » LIFESTYLE » food & drinks » Highlight in Leuven: EED

Highlight in Leuven: EED

Highlight in Leuven: EED

Af en toe ga ik graag fancy eten. In mijn hometown Leuven heeft EED een Michelinster gekregen, dus moest ik daar zeker eens heen.

Het restaurant ligt in de Vaartstraat en er wordt gekookt door een jonge chef: de 23-jarige Philippe Heylen. Hij werkte vroeger bij Hertog Jan en werd vorig jar tot jonge chef van het jaar uitgeroepen.

Het restaurant zelf is niet groot, maar wel heel gezellig. De inrichting is warm en donker met gouden en warme accenten.

Voorgerecht EED

We kregen eerst enkele hapjes zoals een soort kroepoek met champignons en een hapje van linzen, platte kaas en gepofte rijst. Unieke combinaties die lekker uit de hoek kwamen!

Gangen EED

Wij gingen voor een viergangen-menu met aangepaste wijnen. Je kan er trouwens kiezen voor het bob-arrangement, met halve glazen wijn. ;-)

De eerste gang was aardperen op 3 wijzen met lompviseieren: een beetje smaken die tegenstrijdig zijn, maar toch lekker bij elkaar gingen. Daarna volgde carpaccio van wijting, radijzen en gepofte rijst als finishing touch. Dit was echt mijn favoriete gerecht. Als hoofdgerecht aten we kwartels met knolselder. De knolselder was in dunne sliertjes gesneden, waardoor het op pasta leek. Dit was ook heel lekker én we kregen ook nog extra kwartelbouten om op te eten. Ten slotte aten we als dessert ijs van rozemarijn met saus van bloedsinaasappelsien en een krokantje van gerst. Niet overzoet, maar daarom wel heel lekker.

EED thee & koffie

We namen ook nog een thee en hierbij kregen we versgemaakte madeleintjes, pralines met whisky en snoepjes.

Ik moet zeggen dat EED mij aangenaam verrast heeft: het was er heel lekker met andere smaken en speciale combinaties die je niet zo snel verwacht.

Voor een viergangen-menu betaal je € 63 en per glas wijn € 8. Er is ook een driegangen-menu van € 49. Schappelijke prijzen dus voor een restaurant met Michelinster!

Spot je niet snel zonder een lijntje eyeliner. Heeft een haarproductenverslaving in de zoektocht naar de perfecte sulfaatvrije shampoo en silicoonvrije conditioner. Koken, bakken en naaien doet ze ook nog graag. Verder ook nog het trotse baasje van 2 Britse Kortharen!