Home » BEAUTY » Hoe steunzolen proper houden?

Hoe steunzolen proper houden?

Sinds enige tijd draag ik steunzolen en ik merk dat ze nogal snel vuil worden en beginnen stinken. Hoe je dit kan vermijden, lees je hier.

1. Draag sokken

Ik heb gemerkt dat mijn steunzolen nogal snel vuil worden en beginnen te stinken als ik met mijn blote voeten recht op de steunzool loop. Logisch, want dan kan het zweet recht in de steunzool intrekken. In de zomer is dit redelijk moeilijk, denk maar aan ballerina’s, maar hier gaan ze echt van stinken. Daarom mijn tip: zoek gepaste sokken die niet te veel te zien zijn in je schoenen. Bijvoorbeeld deze “sportsokken” van de H&M zie je echt niet in mijn Keds.

2. Wikkel sokken rond je steunzolen

Soms kan je niet anders dan geen sokken dragen in je schoenen. Om stank en vuil te vermijden, raad ik je aan om sokken rond je steunzolen te wikkelen. Dan kan je blote voet namelijk niet in contact komen met de steunzool. Ik merk dat dit het best gaat met hele kleine sokken, zoals deze kousenvoetjes van H&M.

3. Voetdeo

Ik raad ook aan om je voeten in te sprayen met voetdeo. Hierdoor blijven je voeten droger en ruiken ze sowieso goed.

4. Was je steunzolen

Hebben alle vorige tips niet geholpen en zien je steunzolen er echt niet uit en stinken ze? Dan kan je ze nog altijd wassen met wat antibacteriële zeep. Wees hier echter voorzichtig bij. Ik heb leren steunzolen en deze kunnen tegen zeep en water. Daarna laat je ze wel best een nachtje drogen.

Heb jij ook nog tips tegen stinkende en vuile steunzolen?

Spot je niet snel zonder een lijntje eyeliner. Heeft een haarproductenverslaving in de zoektocht naar de perfecte sulfaatvrije shampoo en silicoonvrije conditioner. Koken, bakken en naaien doet ze ook nog graag. Verder ook nog het trotse baasje van 2 Britse Kortharen!