Home » LIFESTYLE » Hooray for #recordstoreday

Hooray for #recordstoreday

Eenmaal per jaar staat de lokale platenzaak in de spotlight (veel te weinig als je het mij vraagt). Al sinds mijn studententijd is Bilbo Leuven mijn favoriet en ondanks dat ik niet meer in Leuven woon, spring ik geregeld nog eens binnen als ik even terug in de stad van mijn jeugdherinneringen vertoef.

Jup, ik heb mijn hart verloren aan muziek. Al jaren. Niets kan er in mijn ogen op, tegen het bijwonen van een goed concert of de eerste keer een nieuwe plaat beluisteren. Geniéten x100!

Het merendeel van mijn platen en cd’s zijn van Belgische artiesten. Ik heb een ietwat alternatievere muzieksmaak en vind het een leuke bezigheid om lokaal talent te ontdekken. Voor mij dus geen uitverkochte sportpaleizen (alhoewel ik die soms ook doe, hoor), maar liever een nieuwe naam ontdekken in het Depot of den goeie ouwe AB.

Nu ik sindskort een platenspeler heb, investeer ik voornamelijk hierin. Maar een goede cd voor in de auto kan me ook echt gelukkig maken. Bilbo heeft vaak leuke acties, zoals de 3 cd’s kopen aan €20. Hierdoor voegde ik deze parels toe aan mijn collectie: een verzamelcd van Johnny Cash (held), een album van MO (zeker live eens proberen te zien, v e r y onder den indruk na haar optreden in de Ancienne Belgique) en het nieuwste album van de Compact Disk Dummies (ook zeker een concert van proberen mee te pikken, zoveel energie dat die gasten hebben op een podium- WOW).

En jij, luister jij enkel online plaatjes of leg jij soms ook nog een plaatje of cd op?

Mode, glitter, honden, lekkere geuren, cappuccino met amandelmelk & concertjes – those are a few of my favourite things.