Home » BEAUTY » Ik gaf L’Oréal Colorista een tweede kans

Ik gaf L’Oréal Colorista een tweede kans

Ik gaf L’Oréal Colorista een tweede kans

Flashback naar vorig jaar toen ik mijn haar bleekte met de ontkleuring en een mislukte grijze – lees: groene – tint van L’Oréal Colorista. Tegen mijn verwachtingen in gaf ik het merk toch nog een kans: ik probeerde onlangs de Washout haarverf in Turquoise.

In mijn artikel over La Riche Directions gaf ik al aan dat die haarkleur vrij snel vervaagde aan mijn wortels en bakkebaarden. Dat werd alleen maar erger en na een dikke maand besloot ik heel mijn coupe aan te pakken. Een vrij impulsieve beslissing, dus ik trok gewoon snel naar Kruidvat voor wat haarverf. En vermits L’Oréal het enige merk is met gepigmenteerde funky colors, was ook die keuze snel gemaakt.

L'Oréal Colorista Washout in Turquoise

Over de Washouts van L’Oréal Colorista heb ik tot nu toe enkel nog maar positieve dingen gehoord. Het is een semi-permanente haarverf die zo’n 10 à 15 shampoobeurten blijft zitten. Gelijkaardig aan Arctic Fox dus, plus, het zijn allebei kleurconditioners. So far, so good.

Handschoenen erbij

Ondertussen waren mijn lokken al heel wat lichter geworden, dus koos ik voor een Washout in Turquoise. De verpakking van die Washout is niet alleen to die for, je vindt er ook 2 paar handschoenen in terug. Daar scoort L’Oréal Colorista mee, want semi-permanente haarverf komt meestal zonder.

Op de verf zelf heb ik ook weinig aan te merken: de kleur is mooi, goed gepigmenteerd en heeft een goede textuur. Ik voegde er nog wat conditioner aan toe, want de hoeveelheid verf is wel een hekelpunt: in 1 tube zit maar 80 ml. Zeker in verhouding met de prijs van € 9,99 is dat maar povertjes. Voor de zekerheid kocht ik dus 2 tubes en maar goed ook, want ik heb ze allebei gebruikt.

Achteraf waren mijn lokken weer opgefrist en vooral: het contrast in de kleur was niet meer zo immens. Mijn manen waren ook zacht en glanzend door de verf. Maar mijn haar was niet het enige dat een likje verf had gekregen: ik had de verf vrij nonchalant aangebracht en geen vaseline gesmeerd. Daardoor had ik her en der hardnekkige vlekken op mijn voorhoofd en oren. Het heeft me toch best veel boenwerk gekost om dat eraf te krijgen. Daarnaast gaf de verf ook af op mijn kleren en kleurde mijn bad nog veel wasbeurten na het verven blauw.

Resultaat

Stoot L’Oréal Colorista zo mijn favo haarverfmerk Arctic Fox van de troon? Nope, maar in een impulsieve bui zou ik zeker nog eens de Washouts gebruiken. Het assortiment mag van mij wel wat groter: ik mis momenteel nog veel kleurnuances.

Workaholic met een liefde voor donkere lipstick, kleurrijk haar, kant, Die Hard, punk & BBDO