Home » LIFESTYLE » food & drinks » Ik maakte koekjes met Make & Bake van Aveve

Ik maakte koekjes met Make & Bake van Aveve

Ik maakte koekjes met Make & Bake van Aveve

Ik hou van de simpele dingen in het leven, zoals in een handomdraai koekjes maken. En jep, met een mason jar vol met ingrediënten lukt dat in no time!

Mason jar vol ingrediënten

Bij Aveve spotte ik deze Make & Bake jar vol met ingrediënten om chocolate chip cookies te maken. Ik bak graag, maar het is altijd zo’n gedoe om alle ingrediënten af te wegen. Niet dus met deze mason jar! Sterker nog: mijn koekjes waren binnen het uur klaar!

Ingrediënten

Onthou wel dat je zelf nog 2 ingrediënten moet toevoegen: eigeel en gesmolten boter. Ik begon dus met het eigeel van het eiwit te scheiden en de boter te smelten.

Gesmolten boter & eigeel

Daarna verwarmde ik de oven op 180° C en deed ik de inhoud van de mason jar in een grote kom. Easy does it, right? ;-)

Ingrediënten in een grote kom

Vervolgens voegde ik het eigeel en de gesmolten boter toe en kneedde ik het tot een deeg. Kleine tip: het wordt geen vast deeg, het valt een beetje uit elkaar. Dus onderdruk die paniekaanval als het deeg niet goed blijft kleven.

Bolletjes kneden

Dan is het tijd om kleine bolletjes te maken uit het deeg. In principe kan je met het deeg 18 koekjes maken, maar de mijne waren ietsjes groter. Kneed ze stevig, want het deeg heeft de neiging om wat uit elkaar te vallen.

In de oven

Plet de bolletjes een beetje, zodat het échte koekjes worden. Zet ze vervolgens in de oven: volgens de instructies moeten ze er 15 minuten in, maar in mijn combi-microgolfoven was dat toch wat te lang. Voor mijn tweede batch hield ik het dus op 12 minuten.

Koekjes

En done! Omdat mijn eerste batch een beetje aangebrand was, deed ik nog wat bloemsuiker over de koekjes. Een goede keuze, want het maakte de koekjes nog lekkerder!

Jep, ik ben fan van de Make & Bake jars van Aveve: zo makkelijk én snel! In totaal zijn er 3 varianten, dus die andere 2 ga ik zeker ook eens proberen. Je vindt de Make & Bake jar bij Aveve voor € 6,95.

Workaholic met een liefde voor donkere lipstick, kleurrijk haar, kant, Die Hard, punk & BBDO