Home » LIFESTYLE » food & drinks » Ik maakte voor het eerst pompoencake

Ik maakte voor het eerst pompoencake

Ik maakte voor het eerst pompoencake

Na m’n wortelcake kwamen er heel wat ongewone cakerecepten voorbij op m’n Pinterest. Zo vond ik een recept voor pompoencake en ik stond te popelen om dat uit te proberen.

Dit heb je nodig:

  • 100 g boter
  • 150 g suiker
  • 4 eieren
  • 150 g zelfrijzende bloem
  • 500 g pompoenblokjes
  • 150 g gemalen pecannoten
  • 50 g honing
  • 150 g Philadelphia
  • 75 g bloemsuiker

Ingrediënten

Zo maak je het:

Kook en pureer de blokjes

1. Kook de pompoenblokjes. Giet af en pureer ze.

Meng de ingrediënten

2. Meng de boter, de suiker, de eieren en de bloem door elkaar. Roer er het pompoenvlees, de honing en 100 g van de pecannoten door.

Zet in de oven

3. Vet de bakvorm in en zet de cake gedurende 45 minuten in een voorverwarmde oven van 180° C.

Maak de topping

4. Meng de Philadelphia met de bloemsuiker. Bestrijk hiermee de cake en strooi er de rest van de pecannoten over.

Workaholic met een liefde voor donkere lipstick, kleurrijk haar, kant, Die Hard, punk & BBDO