Home » BEAUTY » Ik probeerde de shampoo van m’n hond

Ik probeerde de shampoo van m’n hond

Ik probeerde de shampoo van m'n hond

Jep, je leest het goed: ik testte de shampoo van m’n hond uit op m’n eigen lokken. Sulfaatvrij, makkelijk verkrijgbaar én budgetproof: wat wil je nog meer?

Wist je dat honden een gevoeligere huid hebben dan de mens? De huid van een hond heeft immers een veel hogere pH-waarde dan die van ons. Smeer je hond dus niet zomaar in met je eigen shampoo. Het beste is natuurlijk een hondenshampoo, maar bon, je hebt nu niet bepaald in de hand wanneer je woefer door de modder rolt. Dus zochten wij naar een alternatief bij de drogisterij. En onze keuze viel op de Zwitsal Naturals Shampoo & Wasgel.

Eigenschappen

Zwitsal heeft natuurlijk al heel wat goeds in het assortiment, maar met de Naturals lijn voegden ze een resem natuurlijke producten eraan toe. Deze shampoo bevat 98% natuurlijke ingrediënten, zoals kamillewater en lavendel. Verder zitten er geen parabenen, kleurstoffen, zeep of SLES in. Het is hypoallergeen, dermatologisch getest én pH-huidneutraal. En dat laatste maakt het uiteraard perfect voor onze viervoeter.

Ingrediënten

Waarom ik ‘m dan begon te gebruiken? Wel, de shampoo bevat geen sulfaten en da’s ideaal voor mijn felgekeurde lokken. Dus waagde ik me er gewoon eens aan. En jep, ook voor mijn lokken doet deze shampoo wonderen. Het reinigt ze mild: ze blijven proper én gevoed achter. Het heeft ook een kalmerend effect op mijn hoofdhuid.

Pompflacon

Bovendien ben ik fan van de pompflacon: handig als ik m’n eigen lokken was of de vacht van mijn hond aanpak. Het enige minpuntje? De geur… Nope, deze shampoo heeft niet die typische Zwitsal geur. Eerder een plantaardige geur, niet helemaal mijn ding, maar gelukkig is ie niet overheersend.

Ik kocht de Zwitsal Naturals Shampoo & Wasgel voor € 6,99 bij Kruidvat.

Workaholic met een liefde voor donkere lipstick, kleurrijk haar, kant, Die Hard, punk & BBDO