Home » BEAUTY » Ik probeerde een haarscrub

Ik probeerde een haarscrub

Ik probeerde een haarscrub

Als het kriebelt, moet je scrubben! Ik kocht de Phytoclear scrub van L’Oréal, juist ja, een haarscrub, en vertel je er hier alles over.

Je lichaam, je gezicht, je lippen … die scrub je, maar je haar? Da’s nieuw (of toch voor mij). Ik spotte de Phytoclear scrub in een artikel van Flair en was meteen benieuwd! Het product bestrijdt roos. Roos heb ik nog net niet, maar ik heb wel last van een droge hoofdhuid die af en toe jeukt. Blame it on the bleach!

L'Oréal Phytoclear scrub

De scrub bevat citroengras-, geranium- en tea tree olie. Citroengras brengt de hoofdhuid weer in balans, terwijl geranium het haar soepel maakt en tea tree de hoofdhuid geneest en zuivert. Zo pakt de scrub met natuurlijke bestanddelen roos aan.

Klinkt mooi, maar hoe gebruik je nu zo’n haarscrub? Dat vroeg ik me eigenlijk ook af. Helaas staan er geen duidelijke instructies op de verpakking, dus de eerste keer improviseerde ik maar. Ondertussen heeft het internet me wijzer gemaakt: je brengt de scrub, letterlijk een dikke crème met scrubdeeltjes in, op je hoofdhuid aan vóór de shampoo. Dan masseer je het 1 minuut in en spoel je het weer af.

Textuur Phytoclear scrub L'Oréal

Easy peasy, right? Euh … hoewel een hoofdmassage met deze scrub best zalig is, blijven de scrubdeeltjes bij het uitspoelen grotendeels in mijn haar hangen. Nicht so gut. Ook is het niet zo eenvoudig om enkel je hoofdhuid ermee te behandelen. Bovenop mijn hoofd lukte dat aardig, maar bij mijn nek was het een regelrechte ramp.

Het product geeft me trouwens een major déjà vu: het ruikt even kruidig als de Coriander Strength Source Shampoo van L’Oréal Botanicals. Daar was ik ook niet bepaald dol op. Bovendien tempert dit spul mijn jeukende en droge hoofdhuid niet. En de prijs vind ik ook erg hoog: je betaalt maar liefst € 8,59 voor dit goedje.

Bon, voor mij is het een misser. In theorie klinkt de scrub zalig en ik denk ook wel dat het misschien effectiever is als je het combineert met de rest van de Phytoclear lijn. Maar in mijn haarroutine doet het helaas weinig.

Workaholic met een liefde voor donkere lipstick, kleurrijk haar, kant, Die Hard, punk & BBDO