Home » FASHION » Ik probeerde voor het eerst de styling service van Zalando

Ik probeerde voor het eerst de styling service van Zalando

Ik probeerde voor het eerst de styling service van Zalando

Voor het nieuwe jaar was ik toe aan een nieuwe stijl. Geen betere partner in crime daarvoor dan de styling service van Zalando!

Ik wilde Zalon al een tijdje proberen: een styling box met items speciaal voor jou uitgekozen. Je betaalt enkel voor de items die je houdt. Mooi, toch? Met het nieuwe jaar bood de service van Zalando afgeprijsde boxen aan, dus ik sprong meteen op de kar. Ik was vooral erg nieuwsgierig hoe een stylist me zou kleden.

Stap 1 is een reeks vragen beantwoorden over je stijl en je maten. Dat gaat van algemeen tot zeer specifiek: je 3 favo outfits uit een reeks van 10, welke kleuren je vermijdt, wat je favo pasvorm van jeans is, … Daarna kan je nog foto’s van jezelf op te laden. Zo geef je de styliste nóg een beter beeld over je look. Als dit achter de rug is, gaat de styliste aan de slag. Het mag duidelijk zijn: deze stap kost wel wat tijd. Ik denk dat ik hier toch 3 kwartier mee zoet was.

Preview outfit 1

Preview outfit 2

Na een week kreeg ik een preview van de outfits die de styliste voor me uitkoos. In deze stap kan je je veto geven aan bepaalde items. Daar heb ik gretig gebruik van gemaakt, want het was niet helemaal wat ik voor ogen had. Eigen schuld: ik had de styliste vrij spel gegeven, terwijl ik eigenlijk trendy outfits wilde. In de plaats kreeg ik casual workwear looks die me toch wat te braaf waren. Ik gaf dus mijn veto aan een lichtgekleurde jeans, een rode cardigan en enkele topjes die niet helemaal m’n ding waren. Ik liet ook bij elk item achter waarom ik het stuk al dan niet goed vond. Zo hoopte ik toch meer naar die stylish outfits toe te werken.

Zalon box

Een week later ontving ik m’n Zalon-box met outfits. Dat voelde echt aan als Kerstmis, omdat je niet helemaal weet wat er in zit én het ook nog mooi verpakt is. De outfits worden mooi gebundeld met een strik en er zit nog een mapje bij met info over de items en je retourbon.

Outfit 1

De outfits zelf vond ik niet zo’n succes. De eerste outfit 1 was een zwarte skinny jeans met een stel enkellaarsjes en een zwarte blazer met driekwart mouwen. De jeans en de enkellaarsjes waren helemaal top, maar de blazer oogde toch wat cheap door het materiaal.

Outfit 1 met groene top

M’n favo top voor erbij was ongetwijfeld de groene top met kant van S. Olivier. Helaas vond ik ‘m niet helemaal flatterend staan bij m’n figuur.

Outfit

Als tweede optie was er een blauwe blouse met een rood en witte print. Die was helemaal niet mijn ding: het maakte me een pak ouder en ook van het keyhole detail was ik geen fan.

Outfit 1 met zwarte top

De zwarte, wijdvallende top van Samsøe & Samsøe was wel oké, maar ook pretty basic en voor de prijs (€ x) voelde het stofje vrij goedkoop aan.

Outfit 2

Voor outfit 2 combineerde de styliste een donkerblauwe skinny jeans van Lee met een zwarte studded cardigan en de zwarte enkellaarsjes. Ook bij deze outfit was de jeans een goede fit, hoewel ik zelf niet snel voor blauwe denim ga. De cardigan vond ik ook een voltreffer: een goede basic met net dat tikkeltje meer dankzij de studs.

Outfit 2 met wijnrode blouse

Ik was ervan overtuigd dat de wijnrode blouse van Betty&Co me goed zou bevallen. Verkeerd gedacht, want het model was écht niets voor mij. Ik denk dat die lange mouwen het ‘m doen, meestal kies ik voor driekwart mouwen.

Outfit 2 met blauwe blouse

Tegen mijn verwachtingen in beviel de blauwe top van Esprit me wel goed. De kleur is niet helemaal mijn smaak, maar ik vond het model nog wel mooi staan bij mijn figuur.

Maar uiteindelijk besloot ik niets te houden. Zelfs de zwarte jeans, de enkellaarsjes en de cardigan niet, omdat ik al gelijkaardige stukken in m’n garderobe heb. De andere stukken bevielen me niet helemaal en bovendien vond ik ze prijzig en de kwaliteit van de stoffen niet in verhouding.

Dan maar retourneren en dat ging easy: gewoon alles terug opplooien en in de doos steken. Retourlabel erop en op naar de pakketjesautomaat! Ik had wel een kleine paniekaanval door de retourmail later die week. Daarin stond dat er maar 1 item was aangekomen. Laat ik je al een hartaanval besparen: bij die Zalon-box worden items vaak los van elkaar verwerkt. Vandaar dus dat er op dat moment maar 1 stuk geretourneerd was. Later kreeg ik bericht dat de volledige box terug was gekomen.

De hamvraag nu is natuurlijk: zou ik nog eens zo’n Zalon-box proberen? Toch wel! Ik zal bij mijn volgende box sowieso meer een richting aangeven in plaats van vrij spel te geven. Zo krijg ik wel die trendy outfits die ik voor ogen had. En ik vind het nog steeds interessant om me te laten kleden door een styliste.

Workaholic met een liefde voor donkere lipstick, kleurrijk haar, kant, Die Hard, punk & BBDO