Home » BEAUTY » Is de Makeup Revolution Conceal and Define Concealer de hype waard?

Is de Makeup Revolution Conceal and Define Concealer de hype waard?

Is de Makeup Revolution Conceal and Define Concealer de hype waard?

Mijn zoektocht naar een dekkende concealer in de perfecte teint voor m’n lijkbleke huid gaat onverminderd door. Deze keer probeer ik de Makeup Revolution Conceal and Define Concealer.

Makeup Revolution staat natuurlijk bekend om z’n dupes. Zo testte ik een tijd terug al een foundation stick uit die een dupe zou zijn van de Hourglass Vanish Foundation Stick. Een groot succes, dus ik was ook benieuwd naar de Conceal and Define Concealer. Dat zou immers een dupe zijn van de populaire Shape Tape Concealer van Tarte. Ook daar heb ik lang over zitten twijfelen om ‘m te kopen, maar op dat moment was Tarte niet zo makkelijk te verkrijgen in België.

Swatch Makeup Revolution Conceal and Define Concealer

Dus ging ik voor de dupe van Makeup Revolution. Het merk belooft met de Conceal and Define Concealer een lichtgewicht en longwearing formule die optimale dekking biedt. De concealer komt maar liefst in 25 kleuren(!) en ik ging voor C1. Die teint is perfect voor een lichte huidtint met een neutrale tot roze ondertoon.

Makeup Revolution Conceal and Define Concealer

Net zoals bij de foundation stick is de verpakking weer de moeite waard, vooral de roségouden details. Maar ook de binnenkant verraste me: de applicator is echt supergroot, net zoals die van Shape Tape. Lijkt misschien wel wat onhandig bij het aanbrengen.

Enkel foundation aangebracht

Enkel foundation aangebracht

De Makeup Revolution Conceal and Define Concealer aangebracht

De Makeup Revolution Conceal and Define Concealer aangebracht

Ik vind het juist prettig werken. Je stipt de concealer zo makkelijk aan in een deftige hoeveelheid. Na het aanstippen ga ik aan de slag met een oval brush om het goedje te verdelen en ook dat lukt goed. De consistentie is dus a-okay!

Volledige look

Volledige look

Het goedje dekt ook heel goed m’n imperfecties, in het bijzonder mijn donkere kringen. Bovendien voelt het desondanks die super pigmentatie niet cakey, maar juist vrij licht aan.

Het enige minpuntje? Da’s de geur. De concealer ruikt vrij chemisch. Eens aangebracht ruik je het wel nietmeer, enkel als je de flacon opendraait heb je wat last van de geur.

Ik kocht de Makeup Revolution Conceal and Define Concealer voor € 4,99 bij Kruidvat.

Workaholic met een liefde voor donkere lipstick, kleurrijk haar, kant, Die Hard, punk & BBDO