Home » BEAUTY » Is de Makeup Revolution Fast Base Foundation Stick dé perfecte foundation?

Is de Makeup Revolution Fast Base Foundation Stick dé perfecte foundation?

Is de Makeup Revolution Fast Base Foundation Stick dé perfecte foundation?

De Vanish Foundation Stick van Hourglass stond al heel lang op m’n wishlist. Maar de hoge prijs hield me tegen, dus probeerde ik een budgetproof dupe: de Fast Base Foundation Stick van Makeup Revolution.

De reviews over de Hourglass Vanish Foundation Stick zijn lovend: dekt als een malle en voelt tegelijk licht aan. Maar dat prijskaartje van € 50 vond ik er toch wat over, zelfs voor zoveel goeds. Dat kan goedkoper, dus ging ik voor DE dupe van het product: de Fast Base Foundation Stick van Makeup Revolution.

Het merk zelf belooft alvast een lichte formule die mooi in de huid blendt en dus natuurlijk oogt. Over de dekking vermeldt Revolution wel niets, maar online had ik wel wat reviews gezien die beloofden dat die top zou zijn. Bovendien kan je de sticks ook gebruiken als contour en highlight.

>Verpakking Makeup Revolution Fast Base Foundation Stick

First things first: de verpakking. Die is minimalistisch, maar oh zo mooi door de combinatie van het nudekleurig plastic met de rosegouden metaal.

Swatch Makeup Revolution Fast Base Foundation Stick

Ook de kleur van de foundation zelf is top. Ik koos voor F2 als foundation. Deze past écht perfect bij m’n teint met z’n gele/gouden ondertoon. Ik denk zelfs dat ik geen enkele andere foundation heb die zo dicht aanleunt bij m’n bleek gezicht. Dat zit dus al goed!

Ik merk wel dat je ‘m niet met elke applicator kan gebruiken. Mijn Oval Brush laat ik bijvoorbeeld beter aan de kant liggen, omdat je door die creamy consistentie echt vegen ziet met deze borstel. Met een natte spons of angled foundation brush lukt dat veel beter, dan smelt de foundation als het ware in je huid.

Voor de Makeup Revolution Fast Base Foundation Stick

Voor de Makeup Revolution Fast Base Foundation Stick

De Makeup Revolution Fast Base Foundation Stick aangebracht

De Makeup Revolution Fast Base Foundation Stick aangebracht

Na de Makeup Revolution Fast Base Foundation Stick

Na de Makeup Revolution Fast Base Foundation Stick

Bovendien voelt de foundation ook niet zwaar aan, maar dekt ie wel goed. Enkel bij m’n wangen heb ik een extra laagje nodig om de roodheden aan te pakken. Anderzijds vergroot ie wel m’n poriën enorm. Maar dat kan eenvoudig opgelost worden met een goede blurring primer en setting powder.

Look met de Makeup Revolution Fast Base Foundation Stick

Ook qua duurzaamheid vind ik ‘m goed scoren: gaat perfect een dag mee zonder touch-ups. Jep, toch wel zeker een van de betere foundation sticks bij de drogisterij!

Ik kocht de Fast Base Foundation Stick van Makeup Revolution voor € 5,99 bij Kruidvat.

Workaholic met een liefde voor donkere lipstick, kleurrijk haar, kant, Die Hard, punk & BBDO