Home » BEAUTY » Is Aztec Secret Indian Healing Clay de hype waard?

Is Aztec Secret Indian Healing Clay de hype waard?

Is Aztec Secret Indian Healing Clay de hype waard?

Hoewel ik diep in de 20 ben, heb ik spijtig genoeg nog altijd last van puistjes en mee-eters. Ik las dat Aztec Secret Indian Healing Clay het wondermiddel is dat tegen die onzuiverheden.

Aztec Secret Indian Healing Clay is vooral big in de VS. Dit masker bestaat uit pure calcium bentoniet klei in poedervorm. Dit poeder staat bekend als het meest effectieve gezichtsreiniger/masker ter wereld. Het masker moet gemengd worden met appelazijn en zou zo een pulserende werking hebben, waardoor het het gelaat diep reinigt. Hierdoor zou acné weggaan. Het spul komt in een grote pot van 454 gram.

Aztec Secret Indian Healing Clay

De ingrediëntenlijst is dus vrij basic: 100% natuurlijke calcium bentoniet klei en geen additieven, geuren en dierlijke producten.

Aztec Secret Indian Healing Clay

In gebruik is het masker wel een beetje speciaal: je moet een gelijke hoeveelheid poeder met appelazijn mengen. Dat betekent vaak zoeken naar de juiste verhoudingen. Ik heb vaak een vrij lopend masker, maar dan kan ik het wel goed aanbrengen.

Aztec Secret Indian Healing Clay

Het masker heeft een groene kleur, waardoor het hier thuis al gekend is als het Shrek masker. :) Na het aanbrengen laat je het bij een gevoelige huid maximum 10 minuten zitten, bij een minder gevoelige huid 20 minuten.

Ik voel persoonlijk geen pulserend effect: het prikkelt wel wat. ALs het opdroogt, trekt het wat. Het wast wel heel goed af. Na gebruik ziet mijn huid er wel heel rood uit, ik denk vooral van de azijn. Maar mijn huid voelt zo zacht aan!

Toen ik het masker eerst gebruikte, kreeg ik net heel veel onzuiverheden kreeg. Ik vermoed dat er toen veel vuiligheid naar boven kwam, want na een maandje gebruik is dit gestopt. Nu is mijn huid opvallend zuiverder, maar natuurlijk heb ik wel nu en dan nog last een puistje en mee-eters.

Aztec Secret Indian Healing Clay

Ik ben echt wel fan én de pot gaat ook enorm lang mee: zonder twijfel kan ik hier een jaar mee doorkomen. Je vindt de Aztec Secret Indian Healing Clay voor € 21,99 bij Bol.com.

Spot je niet snel zonder een lijntje eyeliner. Heeft een haarproductenverslaving in de zoektocht naar de perfecte sulfaatvrije shampoo en silicoonvrije conditioner. Koken, bakken en naaien doet ze ook nog graag. Verder ook nog het trotse baasje van 2 Britse Kortharen!