Home » LIFESTYLE » DIY » Mijn eerste naaimachine

Mijn eerste naaimachine

Janome DC3018 Anniversary

Onlangs ben ik begonnen met naailessen, om zo uiteindelijk zelf kleding te kunnen maken en ook allerlei dingen te repareren. Na een aantal lessen besloot ik om een naaimachine te kopen. Mijn oog viel op de Janome DC3018 Anniversary, die dan ook onder de kerstboom lag.

De Janome DC3018 is een computergestuurde machine, dat betekent dat het meeste digitaal werkt en je niet aan wieltjes draait, maar met knopjes de instellingen aanpast. Het resultaat zie je dan op het LCD schermpje.

Janome DC3018 Anniversary

Verdere specificaties zijn:

  • 18 steken
  • 3 automatische knoopsgaten
  • Instelbare steekbreedte tot 7.0mm
  • Instelbare steeklengte tot 5.0mm
  • Snelheidsregelaar
  • Naaldkeuzetoets omhoog/omlaag
  • Automatische afhechttoets
  • Automatische draadspanning
  • Draadinsteker

Janome DC3018 Anniversary

Ik heb lang gezocht naar een degelijke naaimachine, ik wou eentje die alle basisdingen kon en ook een goede motor had. De Janome DC3018 kan dit allemaal: het heeft heel wat steken zodat je altijd wel de juiste steek hebt voor de taak die je gaat uitvoeren. Het enige dat eraan ontbreekt is alfabet steken, maar dat lijkt me eerlijk gezegd niet nodig… Ik zie me niet bepaald mijn naam op mijn kleren stikken ;-).

Janome DC3018 Anniversary

Ook de motor is heel goed, de naaimachine geraakt makkelijk door de meeste stoffen zonder haperingen. Enkel met heel dikke stoffen, zoals een dik dekentje, heb je iets meer moeite.

De soepelheid en relatieve stilte van de motor was trouwens ook de reden waarom ik deze naaimachine kocht. Ik heb er andere getest, maar deze scoort zowel op geluid (of beter stilte) als op vlotheid hoog en reageert bovendien goed op mijn handelingen.

Janome DC3018 Anniversary

Een ander pluspunt van deze naaimachine is het doorzichtige spoeldekseltje: je kan zo goed zien of er nog draad op je spoel zit.

Janome DC3018 Anniversary

Ook de snelheidsregelaar op de naaimachine vind ik handig. Je kan de precieze snelheid instellen en dan moet je enkel nog op de pedaal trappen.

Janome DC3018 Anniversary

Ik was trouwens ook aangenaam verrast door de vele extra’s van de naaimachine: een ritsevoetje, een knoopsgatvoetje, een normaal voetje, wat naalden, een decovit en enkele spoeltjes.

Janome DC3018 Anniversary

In Belgie kost de naaimachine zo’n €500. Je kan het bij Janome verdelers vinden.

Spot je niet snel zonder een lijntje eyeliner. Heeft een haarproductenverslaving in de zoektocht naar de perfecte sulfaatvrije shampoo en silicoonvrije conditioner. Koken, bakken en naaien doet ze ook nog graag. Verder ook nog het trotse baasje van 2 Britse Kortharen!