Home » BEAUTY » Je gezicht wassen met olie?

Je gezicht wassen met olie?

Je gezicht met enkel olie wassen klinkt raar, want dan maak je het toch gewoon vettig, niet? Niet dus, lees hier hoe het moet.

Achter de “oil cleansing method” zit een hele theorie. Beetje vreemd, maar je moet olie in de huid masseren en daarna afwassen met een warm washandje. Toch is dit vrij natuurlijk, want de huid scheidt zo al olie af, terwijl zeep vrij agressief is voor de huid. Zo wordt je huid heel droog, waardoor deze extra olie gaat produceren, met onzuiverheden als gevolg. Olie doorbreekt deze vicieuze cirkel, maar je moet wel wennen en volhouden. Eerst denken, dan doen: je moet immers op zoek gaan naar de juiste combinatie van olie voor jouw huidtype.

Wonderolie wordt gecombineerd met een andere olie, wat perfect werkt, omdat het antibacterieel en diepreinigend is. Anderzijds kan het de huid ook uitdrogen, dus let wel op. De hoeveelheiden zijn afhankelijk van je huidsoort:

– Vette huid: 2/3 castorolie en 1/3 andere olie
– Normale huid: 1/2 castorolie en 1/2 andere olie
– Droge huid 1/3 castorolie en 2/3 andere olie

Andere oliën kunnen zijn:

Jojoba: goed voor elke huid, vooral als je last hebt van onzuiverheden
Hazelnoot: heeft hetzelfde effect als jojoba
Amandel: goed voor alle huidtypen, vooral de vettere
Druivenpit: goed voor alle huidtypen, vooral de vettere
Avocado: voor de droge huid
Zonnebloem: voor elke huid
Argan: voor elk huidtypen, vooral de oudere huid
Abrikozenpit: voor de oudere, droge huid

Olijf- en kokosolie zijn afraders, deze oliën veroorzaken namelijk extra onzuiverheden. Dit heb ik zelf ook ervaren na het gebruik van olijfolie, maar vergeet niet dat elke huid uniek is en dat jij net geluk kan hebben met deze olie. Het is allemaal trial & error. Wonderolie heb ik eveneens vermeden, omdat het de huid te veel kan uitdrogen en ik deze olie ook niet meteen kon vinden.

Daarom ben ik met een mengsel van olie begonnen en zo ben ik op mijn ultimate winning combo gekomen. Het heeft even geduurd om het te vinden, dus onthoud vooral dat je moet proberen en volhouden.

Mijn combo bestaat uit 1/2 hazelnootolie en 1/2 amandelolie. Ik heb niet echt een vette huid, maar van onzuiverheden heb ik wel snel last. Daarnaast heb ik snel een droge huid. Deze combinatie werkt perfect voor mij, maar ook hier heb ik even moeten doorbijten.

Benodigdheden:
– Pompflacon om de olie in te vermengen
– Warm water
– Washandje
– Geduld

Doe een kleine hoeveelheid olie op je hand (ter grootte van €2). Masseer het gedurende één minuut over je hele gezicht, ook de ogen & wenkbrauwen. Je kan trouwens zo ook je make-up afhalen, het vuil komt gewoon los.

Vervolgens maak je het washandje nat met warm water. Wring dit een beetje uit en leg het op je gezicht, zodat de stoom de poriën openzet. Was hierna de olie van je gezicht met het washandje. Zorg wel dat het washandje warm blijft, je zal het dus af en toe opnieuw in het warme water moeten dompelen. Dankzij de warmte was je immers de olie van je gezicht.

Mijn ervaringen met deze methode:
De eerste dagen merkte ik meteen een stralende huid op, maar na een week kreeg ik echt HEEL veel onzuiverheden, bijna zoveel dat ik wilde stoppen. Gelukkig heb ik doorgebeten, want na een week was dit over. Sindsdien merk ik dat mijn huid veel zachter en properder is. Ik denk niet dat ik ooit nog terug ga naar zeep.

Zouden jullie deze methode ook durven gebruiken? Of gebruik je deze methode al en ben je er tevreden over?

Spot je niet snel zonder een lijntje eyeliner. Heeft een haarproductenverslaving in de zoektocht naar de perfecte sulfaatvrije shampoo en silicoonvrije conditioner. Koken, bakken en naaien doet ze ook nog graag. Verder ook nog het trotse baasje van 2 Britse Kortharen!