Home » BEAUTY » Je hoofdhuid scrubben met suiker?!

Je hoofdhuid scrubben met suiker?!

De laatste tijd heb ik nogal last van build-up op mijn hoofdhuid doordat ik geen sulfaatshampoo gebruik. Online las ik dat een suikerscrub soelaas kan brengen. Tijd om dat te testen!

Mijn haar viel de laatste tijd nogal plat en mijn hoofdhuid voelde niet altijd al te best aan. Daarom besloot ik mijn hoofdhuid eens goed onder handen te nemen met een suikerscrub. Er zijn verschillende soorten suikers, maar de witte en bruine suiker leken me nogal grof om te gebruiken, dus besloot ik voor cassonadesuiker te gaan, of zoals wij het noemen: kinnekessuiker ;-).

De scrub heb je in één handomdraai gemaakt: doe wat suiker in een kommetje en meng er conditioner door tot je een ietwat lopende consistentie hebt. De cassonadesuiker heeft de neiging om creamy te worden, wat me wel aanstaat, ik wil namelijk ook gehydrateerde lokken. Trouwens, gebruik zeker een conditioner ZONDER siliconen, anders levert het niet bepaald een luchtig en fris resultaat op.

Eerst waste ik mijn haar gewoon met shampoo en daarna heb ik het suikermengsel zachtjes ingewerkt op mijn hoofdhuid. In lokken smeerde ik het goedje in plaats van scrubben, ik wou mijn haar namelijk niet beschadigen.

Vervolgens heb ik het uitgespoeld en nog eens extra nagespoeld met een mengsel van azijn en water om er zeker van te zijn dat mijn haar niet plakkerig zou aanvoelen. Ik eindigde met propere lokken die erg zacht aanvoelden. Mijn hoofdhuid jeukte veel minder en voelde heel proper aan.

Zouden jullie dit ook durven proberen?

Spot je niet snel zonder een lijntje eyeliner. Heeft een haarproductenverslaving in de zoektocht naar de perfecte sulfaatvrije shampoo en silicoonvrije conditioner. Koken, bakken en naaien doet ze ook nog graag. Verder ook nog het trotse baasje van 2 Britse Kortharen!