Home » LIFESTYLE » boeken » Kobo Aura H2O e-reader

Kobo Aura H2O e-reader

Kobo Aura H2O e-reader

Onder de kerstboom lag er een Kobo Aura H2O e-reader voor mij. Ondertussen heb ik het toestel enkele maanden kunnen uittesten en keur ik hem meer dan goed!

Ik heb lang getwijfeld of ik wel een e-reader wou… Een boek lezen vind ik namelijk toch leuker, terwijl een e-reader me verder van de realiteit leek staan. Maar thuis een hele hoop boeken hebben, vind ik ambetant en bij de bibliotheek vind ik vaak niet de boeken die ik wil lezen.

Ook heb ik nog lang getwijfeld over een simpel model of deze Aura H20, die alles erop en eraan heeft. Mijn vriend heeft me uiteindelijk het fancy model gegeven en ik ben toch wel heel blij met deze keuze.

Kobo Aura H2O e-reader

De Kobo Auro H20 is, zoals de naam al laat vermoeden, een e-reader die in het water mag. Ja, echt, tot een halfuur water kan het toestel zonder probleem verdragen. Niet dat ik dat al getest heb, maar ik pak hem met een gerust hart mee in bad en ik heb er zelfs al een glas water over gemorst, dus het is alvast z’n geld waard voor iemand zo klunzig als mezelf :).

Kobo Aura H2O e-reader

Ook heeft de e-reader een verlicht scherm dat je kan aanpassen, zodat je met elke lichtsterkte perfect kan lezen.

Daarnaast vind ik het handig dat je het lettergrootte, font, alinea, … kan aanpassen, zodat je een perfecte leeservaring krijgt.

Kobo Aura h2O e-reader

Via de website van Kobo kan je trouwens ook heel wat boeken aankopen, wat handig is om bijvoorbeeld de laatste nieuwe titels waar je naar nieuwsgierig bent te kopen. Een ander voordeel van een e-reader, dus ook aan deze Kobo e-reader, is dat je er heel veel verschillende bestandsformaten mee kan openen, van epub tot pdf. Je kan trouwens online ook heel wat gratis boeken vinden, waar de auteursrechten van zijn verlopen. Meer info vind je hier.

Het lezen zelf op de e-reader vind ik verrassend aangenaam, ik mis het echte boek gevoel eigenlijk niet. De e-reader is zelfs handiger dan een echt boek. Dit enerzijds door het licht, om bijvoorbeeld ‘s avonds te lezen, maar ook omdat het een licht ding is dat je makkelijk tegen je lakens in bed kan zetten. De vorm is ook praktisch en ligt goed en dus niet te zwaar in je hand.

Daarnaast is de batterij van dit ding ongelooflijk: wanneer je niets leest, kan je er twee maanden mee rondkomen, met een volle batterij kan je vier boeken met gemak uitlezen.

Kobo Aura H2O e-reader

Het enige minpuntje is dat de voorkant wat vlekkengevoelig is voor je vingers, maar dat is niets dat je er niet afkrijgt, hoor :).

Je kan de Kobo Aura H2O kopen voor €180 bij Coolblue.

Spot je niet snel zonder een lijntje eyeliner. Heeft een haarproductenverslaving in de zoektocht naar de perfecte sulfaatvrije shampoo en silicoonvrije conditioner. Koken, bakken en naaien doet ze ook nog graag. Verder ook nog het trotse baasje van 2 Britse Kortharen!