Home » BEAUTY » Kurkuma, de beauty allrounder

Kurkuma, de beauty allrounder

Kurkuma is niet alleen een vergeten ingrediënt in onze Westerse keuken, maar ook in onze beautyregimes. Spijtig want kurkuma is een echt wondermiddel. Striemen, overtollig gezichtshaar, acne of overpigmentatie, voor bijna elke schoonheidskwaal biedt deze wonderspecerij een oplossing.

Vandaag geef ik mijn favoriete masker prijs. Sinds enkele maanden heb ik last van hyperpigmentatie net boven mijn lippen. Best lastig, want zo lijkt het net alsof ik een snor heb. Ik ging online op zoek naar remedies en kwam al snel bij lazerbehandelingen en chemische peelings uit. Omdat ik nogal wanhopig was en geen zin had om veel geld uit te geven, ging ik op zoek naar natuurlijke remedies. Zo kwam ik al snel bij kurkuma uit, dankzij een meisje dat in dit filmpje het masker gebruikte om haar sproeten te verlichten en besloot daarom het eens zelf te testen.

Het masker verlicht doeltreffend je teint en is enorm eenvoudig te maken. De enige dingen die je nodig hebt zijn kurkuma, melk en een beetje citroensap.

Deel 1

Je mengt een eetlepel kurkuma met ongeveer evenveel melk. Ik gebruik amandelmelk, maar het originele recept vraagt om gewone melk. Meng en smeer dit goedje met een wattenschijfje (zoals die van Demak’Up) over je hele gezicht. Laat dit zo’n 20 minuten intrekken en spoel het daarna af.

Daarna gebruik je het citroensap op de plaatsen die je wil verlichten. Ik breng het aan op mijn acne littekens en donkere pigmentatie. Laat het 5 minuten inwerken en gebruik daarna je favoriete moisturiser.

Als je een lichte huid hebt, kan je nog tot enkele uren na het afspoelen een oranje schijn hebben. Om te testen of dit voor jou het geval is, kan je het masker eerst op de binnenkant van je arm testen. Maar om zeker te zijn, raad ik je aan het masker ‘s avonds te gebruiken.

Verwacht geen overweldigend resultaat na één keer, want zoals alle goede dingen kost het tijd. Ik gebruik het masker om de dag en na een 8-tal keer kon ik echt resultaat zien.

Zoals ik eerder zei is kurkuma voor véél kwaaltjes goed. Zo helpt een masker van kurkuma en honing tegen acne. Overtollige haargroei kan je beperken door je gezicht elke dag met kurkuma te wassen. Je kan het zelfs als een bodyscrub gebruiken door het te mengen met een grove bloem, veel Indische bruiden gebruiken dit de weken voor hun huwelijk om een stralende en zuivere huid te krijgen.

Kortom, kurkuma is een beauty allrounder en dus niet alleen handig wanneer je een curry maakt.