Home » BEAUTY » KVD Lock-It Foundation: ultradekkend, duurzaam, mat én goed?

KVD Lock-It Foundation: ultradekkend, duurzaam, mat én goed?

KVD Lock-It Foundation: ultradekkend, duurzaam, mat én goed?

Ik ben altijd op zoek naar een foundation die zowel goed dekt als een matte finish heeft. Da’s precies wat Kat Von D belooft met haar Lock-It Foundation: tijd om dat uit te testen!

Ik heb veel roodheden en een glimmende T-zone. Meteen ook 2 redenen waarom ik zo obsessed ben met matte, dekkende foundation. In mijn zoektocht naar een foundation die perfect in dat straatje past, passeerde de Lock-It Foundation van Kat Von D al vaak de revue. Onlangs kocht ik ‘m dan ook eindelijk na veel getreuzel.

Beloftes KVD Lock-It Foundation

Concreet belooft het merk het volgende met deze foundation: “Romig en gepigmenteerd, de Lock-It Foundation is de enige vloeibare foundation met een draagtijd van 24 uur die je huid, ongeacht je huidtype, omtovert tot een perfecte canvas. Met 30 kleuren en ondertonen kan iedereen een egale teint rocken, zonder touchups.”

Verpakking KVD Lock-It Foundation

Een hele boterham dus, maar maakt de foundation die beloftes ook echt waar? First things first: de verpakking. Het flesje is gemaakt van een stevige soort plastic. Daardoor voelt het zwaar, kwalitatief en luxueus aan. Bovendien is er weer veel aandacht besteed aan het design. De lettering en versiersels zijn in die typische Kat Von D stijl. Kers op de taart is de zegel op de fles: die voorkomt dat je foundation gaat lekken, maar is natuurlijk ook gewoon supermooi. En ook de pompflacon maakt me vrolijk, want da’s natuurlijk makkelijk én hygiënisch.

Swatch KVD Lock-It Foundation in 41 Light Neutral

Swatch KVD Lock-It Foundation in 41 Light Neutral op gezicht

Oké, genoeg over de verpakking: tijd voor de echte test. Beginnen doen we met de swatch. Ik kocht de foundation in 41 Light Neutral, de lichtste, neutrale tint in het gamma. Geswatcht lijkt ‘ie wel erg licht, zelfs voor mijn doen. Maar ik hoorde al dat de foundation na een tijdje oxideert (donker wordt dus), plus, de formule van de donkerdere neutrale tint in het gamma zou niet optimaal zijn. Dus ik waagde me eraan.

KVD Lock-It Foundation aangebracht

Toch leek de foundation ook aangebracht veel te licht. Maar na 2 laagjes en een beetje wachttijd, begon de foundation toch effectief te oxideren. Probleem: nu was ‘ie eigenlijk te donker. #bleekscheetproblems Bon, ik ga ‘m eens mengen met mijn full-coverage foundation van Milani, misschien kan dat de boel nog redden.

KVD Lock-It Foundation volledige look

Verder vind ik ‘m wel geslaagd voor longwear en dekking. Alleen bij mijn neus is de dekking magertjes, maar dat heb ik bij alle foundations. Nog een pluspunt is dat de foundation licht aan voelt, terwijl ‘ie toch full-coverage is. Score: geen masker gevoel dus met deze baby!

Ik kocht de Lock-It Foundation in 41 Light Neutral van Kat Von D bij Sephora.fr voor € 34,99.

Workaholic met een liefde voor donkere lipstick, kleurrijk haar, kant, Die Hard, punk & BBDO