Home » FASHION » Laarzen op maat: Duoboots

Laarzen op maat: Duoboots

Laarzen vinden voor mij is geen sinecure. Ik heb dunne benen en bij bijna elk paar laarzen in de winkel kan ik nog een hand in steken. Niet bepaald mooi… Gelukkig ontdekte ik Duoboots: laarzen op maat.

Ik weet wat jullie denken: laarzen in de lente, Anja, seriously? Ik weet het, maar deze laarzen staken me heel de soldenperiode de ogen uit en dus besloot ik ze na de solden, toen ze natuurlijk nog in sale stonden, te bestellen.

Op MllsDeMode hebben we het al eerder eens over het merk gehad, maar hier toch nog even een korte reminder. Bij Duoboots vind je schoenen in verschillende voetbreedten (dun, standaard & breed), waaronder dus laarzen. Heel leuk voor dames zoals mij of dames met bredere kuiten, want je vindt hier sowieso passende laarzen. Qua omtrek gaan de laarzen gemiddeld van 30 cm tot 50 cm. Op hun site vind je ook handige uitleg over hoe je alles moet opmeten in combinatie met info over de laars zelf (schachthoogte, hakhoogte, …), zodat je zeker bent dat de schoenen zullen passen.

Goed dus, ik wist dat ik graag de Enola laarzen wilde. De elegantie en simpelheid van het model spraken me aan. Ik heb toen mooi de omtrek van mijn benen gemeten: 32 cm. De laarzen kwamen echter enkel in 31 en 33 cm. Ik heb liever laarzen die niet spannen, zodat mijn benen er niet uitzien als worstjes… 33 cm it was! Ook qua laarshoogte kon ik zeker zijn dat de laarzen niet over mijn knieën gingen komen.

Na een klein weekje kwamen mijn laarzen aan, een spannend moment en ze pasten gelukkig perfect. Ze zijn misschien een tikje groter dan mijn benen, maar dat heb ik graag: dan kan je je broekspijpen er bijvoorbeeld nog in steken.

Over de laarzen ben ik heel tevreden. Ze zijn mooi afgewerkt en van goede kwaliteit. De hak is met zijn 9 cm wel redelijk hoog, dat is even schrikken, maar met wat oefenen zal ik er wel aan wennen. Kortom, ik ben blij dat ik laarzen heb gevonden die goed passen & mooi zijn!

Normaal kosten de laarzen €245, maar ik scoorde ze voor €145 :). Koopje dus! Op de webshop van het merk kan je trouwens naast schoenen ook handtassen vinden.

Spot je niet snel zonder een lijntje eyeliner. Heeft een haarproductenverslaving in de zoektocht naar de perfecte sulfaatvrije shampoo en silicoonvrije conditioner. Koken, bakken en naaien doet ze ook nog graag. Verder ook nog het trotse baasje van 2 Britse Kortharen!