Home » BEAUTY » Lancôme L’Absolu Rouge Lippies

Lancôme L’Absolu Rouge Lippies

Lancôme L'Absolu Lippies

In oktober ging ik met Natalie naar een event van Lancôme. Onder het motto #makeupismypower presenteerde het merk hun nieuwe L’Absolu Rouge, die ik voor jullie maar wat graag uittestte.

Lancôme’s L’Absolu Rouge lipcollectie is een droom voor alle liplovers! Alleen al het gigantisch kleurenpallet van deze lippies doet iedere lipaddict instant watertanden (pun intentended). Cherry on top: elke kleurvariant komt ook nog eens in drie verschillende make-up afwerkingen. Speciaal voor jullie testte ik 5 L’Absolu Rouge lippies uit.

Lancôme L'Absolu Collection

Side note: Ik ben een eerder een eye person en dus een n00b op het vlak lipproducten. Zeker in vergelijking met de lip pro’s à la Natalie. Ik hoef er dus geen tekening bij te maken dat deze review ver buiten mijn comfy zone lag en de nodige tijd vroeg (blijkbaar al van oktober vorig jaar :) ). Na vele bloopers en re-do’s, hieronder het resultaat. Applausje voor mezelf. :)

Lancôme L'Absolu Swatches

My very first swatches! Qua pigmentatie kan elke lipgloss (eerste 3 van rechts naar links) tellen. Ik kreeg ze met moeite volledig van mijn arm af. Ook hebben ze een lange houdbaarheid. De lip plumper heeft een taaiere en kleverige structuur in vergelijking met lipgloss. Benieuwd of deze ook echt doet wat ie beloofd, namelijk extra vollere lippen. De lichtroze basis lipstick voelt heel zacht aan en geeft een licht roze schijn. Van zodra je weet hoe je hem opent (het roosje indrukken), ben je alleen al door deze nifty add-on fan! En dan nu de proef op de som!

Alle 14 kleuren van L’Absolu Gloss komen in 3 verschillende texturen: kies tussen een matte finish, een transparant glanzend effect of een zachtere creamy glans.

Lancôme L'Absolu Gloss Cream in 132 Caprice

Ik testte de L’Absolu Gloss Cream in 132 Caprice. Zelf zou ik niet meteen kiezen voor deze (of een andere) felrode kleur, omwille van mijn bijna transparante huidskleur zonder zon. Toch ben ik blij met het effect van deze balsemachtige (en dus minder sticky) lipgloss. Deze look vraagt wel wat meer (lees: veel meer) make-up dan de quick-fixes die ik dagelijks gewend ben. Voor speciale gelegenheden dus zeker een must-have! Ad random denk ik aan het Chinees Nieuwjaar, waarvoor ik met plezier mijn miskoop uit China Town Singapore bovenhaal (alle redenen zijn goed). :)

Lancôme L'Absolu Gloss Cream in 382 Graffiti

Een ander kleurtje uit hetzelfde gamma is al eerder wat voor mij. Lancôme’s Lancôme L’Absolu Gloss Cream in 382 Graffiti heeft een felroze effect en is net als Caprice goed gepigmenteerd. Het laat een stain na op je lippen, dus als de gloss er wat van af is, zijn je lippen nog steeds mooi gekleurd.

Lancôme L'Absolu Gloss Sheer in 317 Pourquoi pas?

De Lancôme L’Absolu Gloss Sheer in 317 Pourquoi pas? is ook roze, maar met meer glans en glitter. Deze lipgloss is ook non-sticky zoals de cream, maar heeft een lichtere en dus transparantere structuur. Daardoor kan ik deze lipgloss heel wat sneller aanbrengen en gemakkelijker verdelen. De lipgloss scoort wel wat lager op pigmentatie, maar halloooo … je krijgt glitters en shiny stuff in de plaats!

Lancôme L'Absolu Rouge Lippenbasis La Base Rôsy in 01 Universelle

De verpakking van de L’Absolu Rouge La Base Rôsyop zich is al een pareltje (veel open- en toeplezier aan gehad ;-) ). Maar ook de lip primer an sich is een must-have! Door de hydraterende jojoba-boter erin voelt hij heel zacht aan. Gebruik hem als primer onder je gekleurde lipmakeup of gewoon als lipstick zelf. Dankzij zijn verzorgende werking én subtiele roze glans is dit echt een 2-in-1 musthave!

Lancôme L'Absolu Plumper Volume Enhancer Lipgloss in Rôsy Plump

Last but not least, de L’Absolu Plumper Volume Enhancer Lipgloss in Rôsy PlumpDoes it walk its talk? Jawel! Deze glanzende glossy geeft je lippen een vollere look, hydrateert en heeft een verkoelend, tintelend effect dankzij muntbestanddelen. Ik beken bij deze ook dat ik een kleine verslaving heb gekregen aan deze Lancôme topper. En psst, ook deze lipplumper is 2-in-1: draag hem gewoon zo voor een mooie glanslook of breng hem aan als top coat over je lipstick voor dat tikkeltje meer.

Welke L’Absolu Rouge lipmusthave zit er al in jouw make-uptasje?

Je vindt de L’Absolu Rouge collectie van Lancôme onder andere bij ICI Paris XL. De L’Absolu Gloss kost € 27,90, de L’Absolu Plumper € 30,50 en de L’Absolu Rouge Lip Basic € 32,50.

Quick fix make-up liefhebber voor korte ochtendroutines, last-minute- meisje, creatief, opportuniteitenspotter, geboeid door innovatie, beauty trends en life-hacks, connecting-the-dots, outfit matching make-up- kleuren, verzamelt graag kleding en schoenen, houdt van comfy-chique, wine&dine.