Home » LIFESTYLE » food & drinks » Lekkernijen voor m’n B-day

Lekkernijen voor m’n B-day

Lekkernijen voor m'n B-day

Voor mijn verjaardag trok deze anti-keukenprinses voor de verandering eens naar de keuken. Ik wilde m’n traktatie voor mijn collega’s (en ook wel voor mezelf) graag helemaal zelf maken!

Onder het mom: “wat je zelf doet, doe je beter” begon ik de dag voor mijn verjaardag vol goede moed te bakken. Ik had drie recepten opgezocht waarbij er geen oven aan te pas komt. Onze oven is namelijk een no-go zone, want als we die gebruiken, valt de stroom in ons heel appartement uit. Iets met stroom die gelegd is in de jaren ’70 en zo…

Fruitige kaastaart

Bon, terug on topic. Via een collega kwam ik uit op de fruitige kaastaart van Tasty. Zag er echt overheerlijk uit, dus die moest en zou ik maken! Ik heb het recept volledig gevolgd, maar het is toch niet helemaal goed gekomen… De koekjesbodem verkruimelde namelijk helemaal :-(. Voeg dus echt even wat meer boter eraan toe. Voor de rest was deze kaastaart niet alleen een streling voor het oog, maar ook overheerlijk!

Cakebatter truffles

Met 200 collega’s kom je er lang niet met een simpele kaastaart en plus, ik vond het nog wel plezant zo in m’n keuken. Deze cakebatter truffles met witte chocolade leken me perfect om in grote getallen te maken en uit te delen. En ja, ook deze waren enorm in trek. Vooral de sprinkles in de vulling zorgden voor een verrassing. Zeker de moeite dus om dit gerecht te proberen en ook nog eens poepsimpel om te maken!

Mini Oreo kaastaartjes

Ik wilde er nog één receptje bij doen, gewoon, omdat het kan. Nee, kleine traktaties die je vanuit het vuistje kan eten zijn natuurlijk makkelijker dan een stuk taart (dat uit elkaar valt). En toen ik deze mini Oreo kaastaartjes zag, was ik gewoonweg verkocht. Hier heb ik eveneens veel complimentjes over gekregen. De grote hoeveelheid witte chocolade erin maakt het wel heel machtige taartjes, maar daarom zijn ze niet minder lekker.

Geslaagd experiment dus! Misschien breng ik binnenkort wel wat meer tijd door in mijn keuken! Oh, en nog wat advies voor andere anti-keukenprinsessen: kies voor gelijkaardige recepten en wees niet bang om ingrediënten te vervangen. Bij mij zat in de drie recepten witte chocolade en twee van de drie waren kaastaartjes. Voor het derde recept moest ik eigenlijk slagroom en vanillesuiker gebruiken, maar die heb ik vervangen door room van 30% vet en gewone suiker, zoals in de grote kaastaart. Werkt evengoed én je vermijdt zo dat je een overvloed aan ingrediënten moet kopen waar je de helft maar van gebruikt. Een laatste tip: multitasken. Spreekt wel voor zich in de keuken, maar op een rustig moment, als er bijvoorbeeld iets moet opwarmen op het vuur, ga ik zelf nog eens graag langs m’n lief zitten. Deze keer koos ik ervoor om dan al aan een ander recept te starten en dat heeft me toch wel serieus wat tijd bespaart!

Workaholic met een liefde voor donkere lipstick, kleurrijk haar, kant, Die Hard, punk & BBDO