Home » LIFESTYLE » Fitness » Let’s get physical: ik kocht een hometrainer

Let’s get physical: ik kocht een hometrainer

Let's get physical: ik kocht een hometrainer

Don’t get me wrong: ik ben dol op mijn curves, op mijn buikje na dan. Maar mijn conditie liet te wensen over, dus besloot ik er iets aan te doen en kocht ik me een hometrainer.

Maar waarom niet gewoon joggen? Wel, ik ben echt niet zo’n jogfan, geef mij maar fietsen, én ik heb echt een hekel aan sporten in het openbaar. Ik gok dat dat een overgebleven trauma is van L.O. lessen. In ieder geval, een hometrainer leek me daarom perfect!

Domyos Hometrainer Essential 2

Ik ging niet over een dag ijs voor deze aankoop en ben verschillende shops afgegaan voordat ik een beslissing nam. Maar eerlijk: als het over sporten gaat, ben je bij Decathlon aan het juiste adres. Daar koos ik voor de Domyos Hometrainer Essential 2. Met een kostprijs van € 149,99 is dit de tweede goedkoopste hometrainer die Decathlon in het assortiment heeft.

Wat krijg je voor dat bedrag? Een degelijke hometrainer met ergonomisch stuur, 5 functies en 8 versnellingen. Maar laten we beginnen met het begin: het onding in elkaar zetten. Dat heeft mijn vriend voor me gedaan, maar dat was nog niet zo simpel. Wel dikke pluspunten omdat alle tools die je nodig hebt, zoals een Engelse sleutel, meegeleverd worden. Maar je moet wel heel wat moeite doen om de onderdelen strak op elkaar te plaatsen. Zo was het stuur eigenlijk veel te groot voor de stang waarop het moet rusten. Stevig aandraaien is dus de boodschap!

Zadelhoes

Bon, eens dat achter de rug is, kan je van start gaan. Ik geef je meteen al een tip mee: koop een extra hoes voor over je zadel. Dat ding op zich voelt echt oncomfortabel aan en daardoor alleen al is uithouden een moeilijke opgave. Ik kocht me een zadelhoes bij Decathlon voor € 9,99 en dat maakt echt een wereld van verschil.

Display

Tijdens het fietsen krijg je op de display heel wat informatie mee: de snelheid, het aantal verbrande calorieën, de afstand, de fietstijd en je hartslag. Je kan het ook instellen dat er maar eentje wordt weergegeven. Zo kan je dus als doel stellen om een bepaalde afstand te doen of tijd neer te zetten, daarom spreken ze hier dus over 5 functies. ;-) Persoonlijk laat ik alle info opstaan, want ik vind dat wel nuttig tijdens het fietsen.

Ik ben echt tevreden over de hometrainer: het daagt me uit om dagelijks te sporten. Ik fiets ondertussen toch al een dikke maand 9 km per dag (in 30 min). Maar vaak daag ik mezelf uit om binnen die tijd 10 km te behalen. En dat lukt meestal wel! ^^ Ondertussen is er trouwens al 1 kledingmaat af.

Één minpuntje aan de hometrainer: je moet de onderdelen heel regelmatig terug vastschroeven. Nog geen 2 dagen nadat mijn vriend de rechterpedaal goed had vastgeschroefd, begon die weer losser te komen (en dat zorgde ervoor dat de fietsbeweging niet heel vloeiend was). Maar da’s een kwestie van even de Engelse sleutel erbij te pakken.

Ik kocht de Domyos Hometrainer Essential 2 voor € 149,99 en de Domyos zadelhoes voor € 9,99 bij Decathlon.

Workaholic met een liefde voor donkere lipstick, kleurrijk haar, kant, Die Hard, punk & BBDO