Home » LIFESTYLE » Lose your mind, find your soul

Lose your mind, find your soul

Onze drukke levensstijl zorgt er vaak voor dat er geen tijd meer overblijft om even uit te blazen. Yoga is daarom mijn ideale pauze: op mijn yogamat vind ik rust.

Vorige week kon ik een week ontspannen in Italië. Mijn yogalerares organiseerde een yoga- en ontspanningsreis in Toscane, de ideale manier om even alle stress los te laten en uit te rusten.

Wat betekent yoga voor mij? Ik volg al jaren yogalessen, maar de voorbije 2 jaar op frequentere basis. Toevallig kwam ik terecht bij het Kundalini Yoga Centrum in Lummen. Voordien had ik het gevoel steeds opgejaagd te zijn, ik had vaak last van gespannen schouders en ik piekerde veel. Yoga is natuurlijk geen wonderoplossing die meteen alle problemen doet verdwijnen, maar doordat ik het op regelmatige basis beoefen, voel ik dat zowel mijn lichaam als geest sterker worden. Bye bye spanningsklachten! Het maakt me bewuster van mijn lichaam en mijn gedachten, hierdoor heb ik het gevoel beter met alle dagelijkse beslommeringen te kunnen omgaan. Bovendien voel ik me veel beter in mijn vel!

Waarom Kundalini Yoga? Er zijn veel verschillende soorten yoga. Het is een hele zoektocht om de vorm te vinden die het beste bij je past. Daarbij kan ik aanraden om gewoon je buikgevoel te volgen. Zo kwam ik bij Anke in het Kundaline Yoga Centrum terecht en dat voelde meteen goed; mooie locatie, fijne sfeer en een topteacher. Deze vorm van yoga focust er vooral op om je zenuwstelsel sterker te maken zodat je beter kunt omgaan met stresssituaties. We combineren yogahoudingen en ademhalingsoefeningen met het chanten van mantra’s en meditatie.

Over de reis: Een week 2 keer per dag yoga doen onder de Italiaanse zon was ZALIG! We starten de dag met een yogales en voor het avondmaal volgde er nog eentje. Na een week vitamine D opdoen en ontspannen, zijn mijn batterijen terug helemaal opgeladen. Kan ik niet terug, please? Daarnaast werden we ook ondergedompeld in de Italiaanse keuken: honger hebben we zeker niet geleden. ;) Zo’n week yoga doen met mensen die je op voorhand niet echt kent, schept ook een band: we don’t meet people by accident, they are meant to cross our path for a reason

Yoga-toebehoren & outfits: Mijn yogaspullen haal ik bij Decathlon. Je vindt bij hen een ruim assortiment aan yogaspullen terug; van matjes tot sportbh’s. De verhouding prijs-kwaliteit zit erg goed: of je nu voor felle kleuren kiest of het liever sober houdt. Bij het kiezen van een matje, neem je best een iets dikkere variant. Oké, meer gesleur, maar je zal me dankbaar zijn als je je oefeningen aan het doen bent (lees: geen pijn aan je rug of poep). Ik ging voor een exemplaar van 8 mm, wat een ideale dikte is voor mij. Een yogablokje is, afhankelijk van het soort yoga dat je beoefent, ook altijd handig. Ik gebruik het voornamdelijk om op te zitten tijdens het in- en uittunen en het mediteren. Verder ging ik voor een felgekleurde legging en sportbh, met daarover een eenvoudige zwarte top. Niet te missen is ook een dikke trui om je warm te houden tijdens de opwarming en de relaxatie aan het einde van de yogales. Last but not least: een tas om je yogamatje in te steken! Wel opletten dat je tas groot genoeg is om je matje in kwijt te krijgen.

En jij, ben jij een yogafan?

Mode, glitter, honden, lekkere geuren, cappuccino met amandelmelk & concertjes – those are a few of my favourite things.