Home » BEAUTY » make up » MAC Archie’s Girls & Nicki Minaj Viva Glam II review

MAC Archie’s Girls & Nicki Minaj Viva Glam II review

MAC lanceerde onlangs een gloednieuwe collectie ‘Archie’s Girls’, een collectie geïnspireerd door de gelijknamige Amerikaans stripreeks. Ook vernieuwde MAC haar samenwerking met Nicki Minaj en creëerden ze enkele musthaves onder de Viva Glam reeks.

Helemaal enthousiast waren we, toen we de Archie’s Girl collectie zagen liggen tijdens het The Big You event. We testten ze dan ook met veel plezier voor jullie uit.
We beginnen met de Nicki 2 lipglass.

Viva Glam Nicki 2 Lipglass (€17.50)

MAC vernieuwde haar samenwerking met Nicki Minaj voor een tweede collectie onder de Viva Glam lijn. Dit zorgt voor unieke producten en de opbrengsten gaan voor 100% naar een goed doel. We like!

Deze lipglass heeft een pastel lavendelroze, bijna lila kleurtje en komt in een leuke verpakking met de paragraaf van Nicki Minaj herself. Mooi detail!

Ervaringen:

  • Mooie glans
  • Ietwat transparant maar kan goed opgebouwd worden.
  • Blijft lang zitten op de lippen, zo een 2 à 3 uur om precies te zijn. Dit is best lang voor een lipgloss, ahum, lipglass.
  • Laat je niet misleiden door de kleur in het flesje, eens aangebracht op de lippen ziet het er natuurlijk uit.
  • Plakkerig textuur, maar dat zorgt er net voor dat het lang blijft zitten.
  • Als je van nature sterk gepigmenteerde lippen hebt, kan het wat moeilijker zijn om de randen van je lippen goed te kunnen dekken met deze lipglass.

Archie’s Girls Collectie

Het speciale aan deze collectie is dat MAC voor beide personages, Betty en Veronica, aparte producten heeft gecreëerd. De Betty collectie bestaat uit dagelijke, draagbare kleurtjes terwijl de Veronica collectie bestaat uit producten met intensere, donkere kleurtjes. Voor ieder wat wils dus!

Veronica Lipglass in Mall Madness (€ 19)

Voor deze collectie liet MAC zich inspireren op de Amerikaanse comic Archie en dan specifiek de karakters Veronica & Betty. Zowel de Veronica als de Betty collectie bevatten elk drie lipglasses in unieke kleurtjes. Mall Madness is een paarse lipglass met veel shimmer. Op de lippen is dit kleurtje eerder subtiel en zorgt het voor een mooie glans. Ook de zoete vanille-geur is mooi meegenomen!

Net zoals de Nicki Minaj lipglass blijft dit product enkele uren goed zitten. De applicator brengt nauwkeurig aan en glijdt over de lippen. Eén nadeel? De lipglass is redelijk plakkerig waardoor mijn haren af en toe aan mijn lippen plakken.

Eye Shadow quattro ‘Spoiled Rich’ (€41.50)

Zowel Betty als Veronica hebben een eigen oogschaduwpalette. Betty heeft de ‘Caramel Sundae’ palette die bestaat uit mooie, alledaagse kleuren. De ‘Spoiled Rich’ palette van Veronica daarentegen is bestemd voor de durvers onder ons en is helemaal geschikt voor een zwoele smokey eye.

Het palette komt in een mooi metalen doosje dat met een klikknopje open gaat. Extra handig voor touch-ups on the way dankzij het spiegeltje binnenin.

De kleuren zijn als volgt (v.l.n.r):

Pin-Up Purple: de lichtste kleur is een roze/lavendel kleur, afgewerkt met een beetje shimmer en een satijnen finish.

Spoiled Rich: dit is een roze-paars kleurtje met een rode ondertoon. Het bevat zeer subtiele shimmers die bijna niet te zien zijn. De finish is dan ook eerder matte te noemen.

Ron Ron Run: dit is een paars kleurtje met een blauwe ondertoon en alhoewel het veel shimmer bevat, de finish komt toch redelijk matte over.

Gravel: dit is een matte, grijze kleur.

Zoals je op de foto’s kan zien, zijn de oogschaduws redelijk goed gepigmenteerd (geen oogschaduwbasis). Ik heb de indruk dat de laatste drie kleurtjes wat korrelig overkomen en moeilijker op te bouwen zijn. Al bij al, een mooi palette waarmee je veel verschillende looks kan creëren.

Ik heb een facechart gecreëerd met deze oogschaduwquattro. Ik deed dit als volgt: Purple in de binnenste ooghoek en in de arcadeboog, Spoiled Rich op de onderste wimperrand, Ron Ron Run op het bewegend ooglid en Gravel in de buitenste oogrand. Zoals we bij MAC gespot hebben, zijn brede, donkere wenkbrauwen helemaal hot and happening, vandaar dat mijn ‘modelletje’ een mooi, borstelig paar heeft meegekregen.

Wat vinden jullie van deze collectie?

Self-claimed MUA, beauty-addict & hair-obsessed