Home » BEAUTY » Moptop Clarifying Rescue Treatment

Moptop Clarifying Rescue Treatment

Moptop Clarifying Rescue Treatment

Omdat ik SLS vermijd in mijn shampoo, maar wel veel stylingproducten gebruik, moet ik af en toe mijn haar redden met een clarifying treatment. Insert de Clarifying Rescue Treatment van Moptop.

Moptop is een Amerikaans merk dat speciaal werd ontwikkeld voor mensen met krullend of golvend haar. Het merk heeft een uitgebreid assortiment met natuurlijke producten zonder siliconen, sulfaten en minerale oliën. Maar wat het merk ook heel goed doet, is beseffen dat je na een tijd last hebt van build-up wanneer je krullend haar hebt (me!). Daarmee bedoel ik het effect van stylingproducten op kroezelig haar. Na een tijd valt er gewoon niets meer mee te doen en ligt het er slecht bij. Je moet dan je lokken goed reinigen om die build-up eruit te krijgen en zo zijn je krullen weer bouncy.

Moptop Clarifying Rescue Treatment

Het merk raadt aan om de Clarifying Rescue Treatment m de 8 weken aan te brengen. Het werkt ongeveer als een shampoo: breng de gel aan over heel je haar en hoofdhuid. Laat het dan 5 minuutjes zitten en was het uit. Hierna breng je best een conditioner aan, omdat het haar door deze behandeling wel wat durft uit te drogen.

De treatment bevat geen SLS, maar wel een zachte reiniger met de naam Sodium Olefin sulfaat. Toch schuimt het product amper tot niet.

Ik gebruikte dit product na een kappersbezoek om het te ontdoen van siliconen. Helaas had de kapper heel wat producten met siliconen in mijn haar gesmeerd, ookal had ik gevraagd om dit niet te doen. BOE! :( Daardoor was mijn haar yucky en plakkerig. Maar met dit product werd mijn haar helemaal “gereset”: het was weer helemaal zacht!

Moptop Clarifying Rescue Treatment.

Het product is enkel via Amazon of Amerikaanse webshops te koop. Het flesje is wel aan de kleine kant, maar je hebt wel niet veel nodig van het product. Je betaalt er zo’n € 10 (60 ml) voor.

Spot je niet snel zonder een lijntje eyeliner. Heeft een haarproductenverslaving in de zoektocht naar de perfecte sulfaatvrije shampoo en silicoonvrije conditioner. Koken, bakken en naaien doet ze ook nog graag. Verder ook nog het trotse baasje van 2 Britse Kortharen!