Home » BEAUTY » Moptop Curly Hair Custard

Moptop Curly Hair Custard

Moptop Curly hair custard

Als natural curly ben ik altijd op zoek naar goede stylers. Omdat de hele curly community enthousiast is over de Moptop Curly Hair Custard besloot ik ‘m ook te kopen.

Moptop Curly hair custard

Moptop is een Amerikaans merk. Daarom is het moeilijk te vinden, want het wordt enkel in de VS verkocht. Gelukkig bestaat er nog zoiets als Amazon. ;-) Moptop is gespecialiseerd in haarproducten voor krullend en golvend haar.

De custard komt in een plastic potje met een draaidop. Zo haal je het product er ook uit: niet super hygiënisch, maar ik zie ook geen andere manier van verpakken, omdat het product vrij dik is.

Moptop Curly hair custard

In het product zit geen nasties zoals sulfaten, verf, parabenen, siliconen en phthalaten. Wel zitten er goede ingrediënten in zoals aloë vera, zijdeproteïne, pectrine, honing, …

Moptop Curly hair custard

Het product zou 3 voordelen hebben: het definieert je krullen op een zachte manier, maakt je haar volumineus en hydrateert je haar zonder het te verzwaren of sticky te maken. Je gebruikt best eerst een leave-in conditioner voordat je met de custard aan de slag gaat.

Je brengt het product dan aan op nat haar en knijpt dan in je lokken. Als je haar voor 80% droog is, scrunch je opnieuw. Zo haal je het krokante eruit en krijg je mooie krullen. Maar je mag niet te veel scrunchen echter, want dan wordt je haar frizzy.

Moptop Curly hair custard

Eerst en vooral: de geur. Het product ruikt heel lekker naar citrus. Dat komt door de kumquat die erin zit. Daarnaast gebruik ik het product écht graag. Ik doe dat zoals aangeraden: eerst een leave-in conditioner, dan een klein beetje aanbrengen op zeer nat haar en daarna goed scrunchen. Het product voelt wel heel raar: glibberig, plakkerig, maar ook zijde-achtig. Anyways, het resultaat is prachtig gehydrateerde krullen, die niet plakkerig zijn, zonder frizz! Een must voor elke curly.

Er is wel een grote maar: gebruik het product niet op droog haar. Dan krijg je precies schilfertjes in de krullen zelf, geen aanrader.

Ik kocht het product op Amazon voor zo’n $ 15. Best wat, maar het is wel een zuinig product, dus zijn geld écht waard!

Spot je niet snel zonder een lijntje eyeliner. Heeft een haarproductenverslaving in de zoektocht naar de perfecte sulfaatvrije shampoo en silicoonvrije conditioner. Koken, bakken en naaien doet ze ook nog graag. Verder ook nog het trotse baasje van 2 Britse Kortharen!