Home » LIFESTYLE » boeken » Must read: The Subtle Art of Not Giving a Fuck

Must read: The Subtle Art of Not Giving a Fuck

Must read: The Subtle Art of Not Giving a Fuck

Zelfhulphaters en anti-positivo’s unite! Ik ontdekte Mark Manson’s tegendraadse aanpak voor een goed leven in zijn boek The Subtle Art of Not Giving a Fuck.

We hebben alle redenen om gelukkig te zijn. Toch slagen we er maar niet in. We vliegen naar Mars, ontwikkelen zelfrijdende auto’s en geven robots meer intelligentie dan onszelf?! Falen, achteruitgang, klagen en negativiteit zijn niet toegelaten. Geluk is maakbaar, denken we. Als we maar positief in het leven staan met een big smile. We worden doodgegooid met zelfhulpboeken, zoeken coaches op en nemen antidepressiva als snoepjes …

The Subtle Art of Not Giving a Fuck roept halt aan die gedachtegang. Het boek oppert juist een tegendraadse aanpak voor een goed leven. Auteur Mark Manson startte met deze filosofie op z’n blog, maar door de immense populariteit ervan werd het al snel een New York Times-bestseller. Jep, dit is hét boek voor zelfhulphaters!

Achterflap

Wat houdt die filosofie nu precies in? Simpel: Manson probeert je te laten inzien dat het leven niet altijd positief is. Je wordt nu eenmaal geconfronteerd met tegenslagen en je eigen tekortkomingen. Het is zaak om dat onder ogen te zien. Alleen zo leer je te dealen met al die ups én downs. Dat idee werkt bevrijdend, zeker omdat het boek heel luchtig en humoristisch is, maar tegelijk gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek.

Voor mij was dit perfect timing toen ik dit boek las. Vorige week werd ik 34 en laten we zeggen dat het spreekwoord “wijsheid komt met de jaren” niet gelogen is. Het boek deed me inderdaad beseffen dat niet alles altijd positief is én dat perfectie niet bestaat en da’s helemaal oké. Ik heb er ook uit geleerd dat ik niet zoveel druk op mezelf moet zetten. Kortom, less fucks given is nu mijn filosofie!

Echt een aanrader dus! Je vindt dit e-book op Bol.com voor € 13,99 en als hard copy voor € 19,99.

Quick fix make-up liefhebber voor korte ochtendroutines, last-minute- meisje, creatief, opportuniteitenspotter, geboeid door innovatie, beauty trends en life-hacks, connecting-the-dots, outfit matching make-up- kleuren, verzamelt graag kleding en schoenen, houdt van comfy-chique, wine&dine.