Home » LIFESTYLE » cities » Must visits in Amsterdam: deel 1

Must visits in Amsterdam: deel 1

Vorige week trok ik samen met mijn vriend 3 dagen naar Amsterdam. Ondanks het koude weer was het echt super, in dit artikel toon ik jullie een eerste reeks hot spots in Amsterdam!

Omdat dit mijn eerste bezoek aan Amsterdam was, leek het me wel handig om een soort ‘gids’ te hebben van de stad. Nu kan je in Amsterdam de I Amsterdam City Card kopen, dit is een kaart waarmee je gratis toegang krijgt tot het openbaar vervoer en praktisch alle musea in Amsterdam. Bij de kaart zit ook een boekje met allerlei leuke adressen en kortingsbonnen voor verschillende activiteiten in Amsterdam, echt een aanrader dus! De City Card is wel vrij prijzig, voor 3 dagen betaalden wij 60 euro per persoon, maar het was wel echt de moeite waard!

Omdat mijn vriend fotograaf is, stonden er natuurlijk een aantal fotomusea op het menu, eerste halte: Foam Amsterdam.

In het Foam is er momenteel een tentoonstelling over het werk van Joel Sternfield, een van de eerste kunstfotografen die met kleurenfoto’s werkte. Zeker de moeite om eens te gaan kijken dus!

In de buurt van het Foam vind je ook hun nieuwe winkel: Fashion & Foam. Dit is een winkel waar mode en fotografie samen tot hun recht komen. Je vindt hier een heel ruim aanbod van modefotografie: boeken, afdrukken en andere leuke hebbedingen.

Een laatste museum dat je zeker en vast moet gezien hebben wanneer je in Amsterdam bent is het Van Gogh museum, ook weer gratis te bezoeken met de City Card.

In deel 2 van de must visits in Amsterdam verklap ik jullie waar je moet gaan shoppen, eten en slapen! Krijgen jullie al zin in een citytrip?

Houdt van jurkjes met bloemenpatroon, Scandinavisch design, drinkt elke dag een kopje thee of twee. Shoppen is mijn cardio.