Home » LIFESTYLE » Must Visits Bangkok

Must Visits Bangkok

Wie aan Thailand denkt, denkt zonder twijfel ook aan Bangkok. Deze gigantische en chaotische miljoenenstad heeft geen echt centrum, maar meerdere hoogtepunten om te bezoeken. Vooral op historisch vlak heeft deze stad heel wat moois te bieden.

Bangkok is enorm druk en het duurt vaak lang om ergens te geraken met gemotoriseerd vervoer. De beste manier is om te reizen door Bangkok is eigenlijk per boot. Op deze manier bezichtig je de Klongs van Bangkok en bovendien bevinden alle belangrijke tempels zich naast de rivier. Bangkok wordt trouwens het Venetië van het Oosten genoemd, dus het is prachtig om de stad zo te verkennen.

De stad heeft enorm veel tempels, die men Wat’s noemt in het Thais. Deze zijn zonder twijfel de hoogtepunten van de stad. De mooiste was de Wat Pho oftewel de tempel van de liggende Boeddha. In deze tempel kan je een gigantische gouden Boeddha bekijken die rijkelijk versierd is met bladgoud en parelmoer. Verder is er ook een prachtige tuin, waar je heel wat uren in kunt rondlopen.

Een tweede tempel die totaal anders is dan de vorige is de Wat Arun of te wel de tempel van de dageraad. De tempel is vernoemd naar de god van de dageraad: Aruna. Deze tempel is prachtig versierd met miljoenen stukjes porselein. Een leuk extraatje is dat je deze tempel zelf helemaal kan beklimmen naar boven, waar je kan genieten van een prachtig uitzicht.

Het mooiste wat ik in Bangkok gezien heb, was het koninklijk Paleis. Denk maar niet aan de soms wat saaie paleizen van Europa! Dit paleis is ronduit prachtig en rijkelijk versierd. Het complex is ongeveer 218.400 m2 groot, dus je kan hier zeker even ronddwalen. Dit paleis bevat enorm veel kamers zoals een prachtige tempel, kroonkamer, receptiehal en vele andere.

Zin om echte Oosterse sfeer op te snuiven? Breng dan eens een bezoekje aan China Town. Deze wijk biedt je een blik op het echte leven van Bangkok en zal je daarbij wel eventjes bijblijven door de (al dan niet lekkere) geuren en beelden.

Wij verbleven in Bangkok in het Ramada Menam Riverside hotel dat zich recht naast de rivier situeerde. Een handige uitvalbasis om de stad makkelijk en snel te verkennen met andere woorden. Extra pluspunt: het mooie zwembad waar we heel wat tijd spendeerden tijdens de rustigere uurtjes.

Spot je niet snel zonder een lijntje eyeliner. Heeft een haarproductenverslaving in de zoektocht naar de perfecte sulfaatvrije shampoo en silicoonvrije conditioner. Koken, bakken en naaien doet ze ook nog graag. Verder ook nog het trotse baasje van 2 Britse Kortharen!