Home » LIFESTYLE » cities » Must visits in Amsterdam: deel 2

Must visits in Amsterdam: deel 2

Zoals beloofd, toon ik jullie deze week waar je best kan gaan shoppen, eten en slapen in Amsterdam!

Zoals in elke grote stad, vind je ook in Amsterdam typische grote winkelstraten met ketens als H&M, Vero Moda, ZARA, … Deze bevinden zich vooral in de buurt van het Leidseplein en in de P.C. Hoofdstraat. Maar wanneer je in Amsterdam bent en wilt shoppen, moet je natuurlijk in de 9 straatjes zijn! De 9 straatjes is een verzamelnaam voor negen kleine, gezellige straatjes tussen de Raadhuisstraat en de Leidsestraat. Hier vind je vooral kleine winkeltjes terug, maar ook tweedehandszaakjes en themawinkeltjes.

Van al dat shoppen krijg je natuurlijk honger! Aan leuke zaakjes om te gaan eten, is er in Amsterdam geen gebrek, zo kan je bijvoorbeeld bij Bagels en Beans terecht voor overheerlijk bagels! Maar mijn absolute favoriet is toch wel Pankcakes! Amsterdam, dit is een traditioneel pannenkoekenhuisje met een typisch Hollands interieur waar je overheerlijke pannenkoeken kan gaan eten. Bovendien was het personeel echt super vriendelijk en kreeg ik bij de rekening een klein sleutelhangertje met een klopje eraan. Voor meer informatie en een routebeschrijving kan je steeds terecht op: www.pancakesamsterdam.nl

Ik nam een gewone gesuikerde pannenkoek (boven) en mijn vriend American pancakes met maple syrup en spek (onder).

Om af te sluiten toon ik jullie nog waar wij verbleven gedurende onze trip naar Amsterdam. Wanneer je een stad wil bezoeken, is het vaak een probleem een mooi en toch budgetvriendelijk hotel te vinden, via websites zoals Bookings.com kan je makkelijk en goedkoop een leuk hotel boeken. Dat was ook wat wij deden en zo vonden wij het Conscious Vondelpark hotel. De Conscious hotel keten staat voor groen, eco-vriendelijk en toch luxueus verblijven in Amsterdam. En dat was exact wat wij kregen, het was zeer aangenaam verblijven in dit hotel en ook het personeel was echt super vriendelijk! Een echte aanrader dus! Kijk maar even mee op de volgende foto’s!

Zoals jullie zien is Amsterdam zeker de moeite waard om eens te bezoeken! Ik kan dan ook  niet wachten tot mijn volgende citytrip!

Houdt van jurkjes met bloemenpatroon, Scandinavisch design, drinkt elke dag een kopje thee of twee. Shoppen is mijn cardio.