Home » BEAUTY » My Poppy Crush: Flower by KENZO

My Poppy Crush: Flower by KENZO

My Poppy Crush: Flower by KENZO

Vandaag wil ik het hebben over een parfum dat zowel tegenstrijdig als uniek is: Flower by KENZO. Door deze geur werd ik verliefd op klaproosjes!

Klaproosjes zijn eigenlijk niet veel meer dan onkruid, maar dan wel onkruid met een delicate look én felrode bloemblaadjes. Van hun uitstraling moeten ze het hebben, want dit eigenzinnig plantje heeft eigenlijk geen geur. Net daarom koos KENZO voor de klaproos als inspiratie voor hun parfum.

Het contrast van de bloem intrigeerde het merk waarschijnlijk ook. Zo is de bloem broos en sterk tegelijk. Bovendien is de klaproos een symbool van de oorlog, maar ze kondigt ook hoop aan. Enerzijds groeien de roosjes op de meest onmogelijke plaatsen, bij spoorwegen of bouwterreinen. Anderzijds verwelken ze meteen als je ze plukt. En zo zijn er nog tig tegenstrijdigheden aan de klaproos.

Dat contrast komt ook perfect terug in het parfum. Het opent met het fleurig aroma van Bulgaarse roos, waarna je de geur van viooltjes ervaart, met een vleugje vanille en witte muskus.

Flower by Kenzo

Voor mij geurt het parfum erg warm en poederig, maar tegelijk ook fris. Dit is echt zo’n ‘hate it or love it’-parfum en ik val dus onder die tweede categorie. Een unieke én lekkere geur die lang houdt, vol tegenstrijdigheden èn een verhaal: my (im)perfect match!

Flacons

Naast de geur word ik ook helemaal blij van de flacon. Het slanke, hoge flesje is licht gebogen en versierd met een klaproos. Het heeft wat weg van een bloem in een vaas, pretty! De look van het flesje varieert naargelang de hoeveelheid: hoe kleiner het flesje, hoe priller de bloem.

Kortom, echt een aanrader. Niet voor niets dat dit parfum al sinds mijn jeugd mijn favoriet is! Ik kocht mijn Flower by Kenzo op de luchthaven van Tanger voor € 70. Er zit een grote flacon (50 ml) en een mini exemplaar (15 ml) in. Je vindt het parfum ook bij je favoriete parfumerie voor € 71,90 (50 ml).

Quick fix make-up liefhebber voor korte ochtendroutines, last-minute- meisje, creatief, opportuniteitenspotter, geboeid door innovatie, beauty trends en life-hacks, connecting-the-dots, outfit matching make-up- kleuren, verzamelt graag kleding en schoenen, houdt van comfy-chique, wine&dine.