Home » BEAUTY » Mythes over haar bleken ontkracht

Mythes over haar bleken ontkracht

Mythes over haar bleken ontkracht

Er zijn heel wat mythes over het bleken van je lokken. Zelf heb ik al enkele jaren gebleekte lokken, wat me een ervaringsdeskundige maakt om enkele van die mythes te ontkrachten.

1. Het brandt

True! Het is en blijft een chemisch proces, dus dat brandend gevoel hoort er nu eenmaal bij. Maar als je écht pijn hebt, spoel het dan meteen uit of waarschuw je kapper! Serieuze brandwonden op je hoofd wil je koste wat kost vermijden!

2. Je kan in 1 bleekbeurt van zwart naar platinablond

Trust me, zet die hoop maar snel opzij. Ik heb van natura best licht haar en zelfs m’n lokken moesten maar liefst 3 keer ontkleurd worden zodat er een pasteltint in kon. Oké, bij mij speelde ook mee dat er blauw in m’n haar zat en da’s een van de hardnekkigste kleuren ever.

3. Het beschadigt hoe dan ook je haar

Het bleken an sich is niet lekker voor je lokken, maar tegenwoordig zijn er heel wat producten die verregaande beschadiging tegen gaan. Denk maar aan Olaplex.

4. Je eindigt sowieso met een gele tint

Gele tint

Nope! Deze geloofde ik toen ik zelf nog m’n haar bleekte. Ik kreeg het maar niet licht genoeg en eindigde telkens met een gele ondertoon in m’n haar. Dat valt enkel met een toner op te lossen, dacht ik. Nu heb ik zelf nog nooit een toner gebruikt, maar de realiteit is gewoon dat m’n onkunde aan de basis lag. Je haar moet immers enorm gebleekt worden om die ultieme platinablonde tint te bekomen. En da’s eigenlijk een risky proces om zelf te ondernemen. Op naar de kapper dus!

Workaholic met een liefde voor donkere lipstick, kleurrijk haar, kant, Die Hard, punk & BBDO