Home » BEAUTY » N°4711: Van pure nostalgie naar trendy Eaux de Cologne

N°4711: Van pure nostalgie naar trendy Eaux de Cologne

Foto 1 a

N°4711 Original Eau de Cologne is een tijdloze klassieker. Sinds enkele jaren, vind je naast dit antieke geurtje 5 trendy variaties: Acqua Colonia. Ik testte de geschenkset van de vitaliserende Lemon & Ginger.

Ik lieg niet als ik zeg dat de wereldberoemde Eau de Cologne N°4711 antiek is. De typische geur in turkoois-gouden look brengt me steeds terug naar mijn kinderjaren en mijn Omi. Dit geurwater bestaat al meer dan 222 jaar. Iets langer dus dan mijn kindertijd of die van mijn voorouders (of die van hun…). De samenstelling van deze klassieker met etherische oliën is tot op vandaag geheim. Wie zegt dat het recept van Coca-Cola het oudste best kept secret is? Fun fact: N°4711 is het huisnummer van het gebouw in Cologne waar het parfum werd gemaakt.

De traditie van het originele Keuls water wordt voortgezet, maar er komen ook eigentijdse creaties op de markt. Eén daarvan is de Acqua Colonia lijn, gebaseerd op aromatherapie. 5 verrassende geurcombo’s van natuurlijke ingrediënten zouden elk hun positief effect hebben op lichaam en geest.

Ik testte voor jullie alvast één van de Acqua Colonia geurtjes uit: Lemon & Ginger. De mooie kadoverpakking bevat een flesje Eau de Cologne en een aroma douchegel verrijkt met bamboe-extract.

Foto 2 uit verpakking

De Lemon & Ginger editie zou met zijn zachte citrusachtige geur een vitaliserend effect hebben. Verkwikkende citroen samen met het stimulerende van gember verwijzen naar een zorgeloze Siciliaanse zomer in de mooie natuur. Pittig detail: deze editie is zowel voor hem als voor haar.

Foto 3 Splash & Spray

Het flesje komt in een elegant retro-design. De vorm van het origineel flesje blijft, maar krijgt een moderne twist door het mooie reliëf. Ook vernieuwend aan de Acqua Colonia reeks is het gebruik: of je doet de geur rechtstreeks uit de fles op, of je gebruikt het bijhorend verstuivertje en sprayt erop los, net zoals ik. Splash or Spray, baby! Deze Eau de Cologne heeft een subtiele, frisse en natuurlijke citroengeur. De gember komt bij mij niet zo door en dat mis ik wat. Na heel wat gespray bestaat het risico wel op een te hoog citroentjesgehalte, neigend naar geurverfrisser. Je hebt dus niet veel nodig.

Foto 4 Aroma Shower Gel

Vind je ook dat bij combinatieverpakkingen of kadosetjes de geur van de bijhorende douchegel altijd wat afwijkt van het parfum? Ook bij deze uitgave vind ik de aroma shower gel beter ruiken dan de Eau de Cologne zelf. De douchegel heeft een normale basic structuur. Het bamboe-extract is toegevoegd voor zijn hydraterende werking. Ook de douchegel zou je nieuwe energie geven. Zou dit door het zuiver vulkaanwater van de douchegel zijn?

Door de typische lichte en frisse geur is de Lemon & Ginger geen avondparfum, maar wel een fijne start van de ochtend. Zeker nu de dagen korten en we meer tijd in het donker of binnen doorbrengen, is een energieboostje welkom. Voel je je wat versuft of duf worden door de dag? Splash of Spray deze vitaliserende Lemon & Ginger op jezelf, je collega’s, door de kamer, je bureau of op je hoofdkussen. :)

Een giftset met beide producten en verstuivertje kost € 39,50.

Quick fix make-up liefhebber voor korte ochtendroutines, last-minute- meisje, creatief, opportuniteitenspotter, geboeid door innovatie, beauty trends en life-hacks, connecting-the-dots, outfit matching make-up- kleuren, verzamelt graag kleding en schoenen, houdt van comfy-chique, wine&dine.