Home » BEAUTY » Not Your Mother’s: “Way To Grow”

Not Your Mother’s: “Way To Grow”

Hoewel mijn vakantie naar de Verenigde Staten alweer even geleden is, heb ik toch nog een heleboel producten om me aan mijn reis te herinneren. Net als deze shampoo en conditioner van Not Your Mother’s uit de lijn Way To Grow. Deze lijn is bedoeld voor lang & sterk haar en daar zeg ik geen “nee” tegen!

Not Your Mother’s is zo’n merk met leuke opschriften op hun producten. Zo staat er op deze producten deze uitleg:

Remember the princess in the tower with the long, golden locks? Well, now you can let down your own hair because of Not Your Mother’s Way to Grow Long & Strong Shampoo. Made with essential vitamins, herbs and bioactive extracts, this salon formula will have your hair stronger, healthier and, in turn, longer by the time prince charming comes for you!

De shampoo en conditioner komen in twee knijpflessen met een doseerdop aan de onderkant. Dit is best een handige verpakking, want het product komt er altijd makkelijk uit. De verpakking vind ik mooi en clean en heeft leuke details van een “kapsel” voor de fles aan de bovenkant. Ik herinner me dat elke lijn van dit merk in de winkel en ander “haarkleur” had, wat het makkelijk te onderscheiden maakt.

Shampoo

Zowel de shampoo als conditioner zouden het haar voeden en hydrateren. De shampoo is een gelachtige substantie die op het eerste zicht er niet echt heel rijk en voedend uitziet. Als we toch even naar de ingrediëntenlijst kijken, zien we dat deze shampoo sulfaatvrij is. Het reinigt met zachtere reinigers, die je haar niet zo hard beschadigen als harde sulfaten.

De shampoo zeept dus zachtjes en zorgt voor proper haar. Het zeept heel lichtjes, maar schuimt dus wel. Dit vind ik wel leuk, want dat geeft je toch het gevoel dat je je haar aan het wassen bent. Het reinigt ook goed, het kan namelijk makkelijk olie uit het haar wassen. Het resultaat is proper haar dat niet trekt of droog aanvoelt in de douche.

Conditioner

De conditioner is een ietwat dikkere witte substantie die je twee minuten in je haar moet laten intrekken. De ingrediënten zijn iets meer teleurstellend dan bij de shampoo. Het bestaat namelijk grotendeels uit water en twee soorten vette alcoholen. Deze drogen je lokken niet uit, maar hydrateren ze wel. Toch vind ik dit niet wauw als we naar de beloftes kijken (vitaminen, kruiden, …?). Als 6de ingrediënt vinden we pas de plantenextracten. Verder zit er ook onderaan op de lijst een silicoon. Spijtig en totaal niet nodig als je mij vraagt.

Op mijn haar doet het wel wat het belooft, want het maakt mijn haar zacht en gehydrateerd. Het smeert goed uit en trekt goed in. Mijn haar voelt wel doorkambaar en ziet er glanzend uit.

Eindverdict

Of ik nu echt langer haar van deze shampoo zal krijgen, denk ik niet. Maar de producten reinigen wel zachtjes en hydrateren mijn lokken ook wel.

De producten kosten $5,99 (+ tax) per stuk, maar zijn enkel aan de andere kant van de grote plas te verkrijgen.

Spot je niet snel zonder een lijntje eyeliner. Heeft een haarproductenverslaving in de zoektocht naar de perfecte sulfaatvrije shampoo en silicoonvrije conditioner. Koken, bakken en naaien doet ze ook nog graag. Verder ook nog het trotse baasje van 2 Britse Kortharen!