Home » BEAUTY » Oh My Kiko: Candy Lip Esssentials

Oh My Kiko: Candy Lip Esssentials

Kiko Assemblage

KIKO Milano blaast 20 kaarsjes uit en trakteert ons met hun sweet Candy Split Capsule Collectie! Ik testte hun lip essentials.

Nog vóór KIKO België veroverde, was ik al een grote fan van dit Italiaanse cosmeticamerk. Enkele jaren geleden tijdens een girls-only citytrip zette ik mijn eerste stap in een Italiaanse KIKO store. It was love at first sight. Mijn ladies-clan is best multicultureel en eentje ervan is een rasechte Italiaanse. En no Italian zonder ons Belgjes voor te zijn met de nieuwste goodies, tofste gadgets en cosmetics. Italië is hèt walhalla van de trendsetters en natuurlijk mag mijn BFF niet achterblijven. Bij KIKO wist ik niet waar eerst kijken: shiny inrichting, overdosis aan kleuren, aparte standjes die per thema of kleurenpallet de newbies toonden. Mijn eerste gedachte? I want it all. Mijn tweede… mijn portefeuille gaat een financiële kater tegemoet. Maar ik had ongelijk. De prijs in vergelijking met de kwaliteit van KIKO’s make-up is ongelooflijk. Ik heb me daar natuurlijk goed laten gaan en een hele stash ingekocht. Life is short! Buy good make-up.

Mijn geluk kon dan ook niet op toen de eerste KIKO winkels naar België kwamen. Ik had er wel geen idee van dat KIKO inmiddels al 20 kaarsjes mocht uitblazen. Hier kwam ik pas achter dankzij hun launch van 7 limited edition capsule collecties, uiteraard in samenwerking met VOGUE Italia. Als je dan toch een birthday bash geeft, dan laat je dat feest zo lang mogelijk doorgaan met alles erop en eraan en waarom niet in 7 keer? We zitten aan het 6de verjaardagshoofdstuk van KIKO en voor deze limited feestcollectie werd er samengewerkt met designer Nicolò Berreta. Deze schoenenontwerper achter het merk Giannico staat bekend voor zijn mooie, originele damesschoenen. Toffe designs, kleuren en telkens een vleugje humor vormen zijn unieke stijl. Vandaar dat deze feest-editie volledig gebaseerd is op onweerstaanbare snoepjes, cupcakes en all the sweetness of sweets in the world!

Dat merk je meteen aan de supermooie verpakkingen. Die zijn op zich al eyecandy met hun mooie pastelkleurtjes en streepjes-prints. Doet me trouwens meteen denken aan de bekende candy canes of snoepstokjes. Het hele snoepjesgebeuren wordt verder doorgetrokken in de make-up producten zelf. Romige structuren, zoete dessertgeurtjes en smaakjes en (wel niet altijd even evidente) pastel- en sorbetkleurtjes zijn als dessertjes voor je huid.

Omdat de lipmake-up meteen mijn aandacht trok door hun speciale kleurtjes en ingenieuze add-on productjes, testte ik de lip essentials uit.

Ik koos voor 2 creamy Candy Split lipsticks met vanille smaak. Cherished Rose was voor mij een veilige keuze. Maar uit nieuwsgierigheid koos ik ook voor de Violet Glaze. Beide sorbetkleurige lipsticks hebben een romige structuur en een glanzende finish. Toch zijn ze helemaal niet zo plakkerig of vloeibaar als een lipgloss, waardoor ik vind dat ze langer houden. Tenminste toch de roze versie.

Candy Split Lipstick Rosetto Portrait

Ik merkte duidelijk een verschil met Violet Glaze. Ondanks de donkerdere kleur, is deze veel minder dekkend dan Cherished Rose. Ik had ook de indruk dat beide lipsticks toch verschilden qua structuur. De paarsmauve Violet Glaze was veel natter. Het was net alsof dit sorbetje al wat door de warmte gesmolten was.

Ik zou eerder verwachten dat zo een unieke en opvallende kleur beter zou dekken en gemakkelijker aan te brengen was. Jammer genoeg was dat niet het geval (of ik ben gewoon niet handig met deze special ones). Violet Glaze vond ik moeilijk om mooi en volgens de juiste vorm te verdelen. Ook houdt hij helemaal niet lang, waardoor je al gauw een oneffen of uitgeveegde kleur hebt.

Candy Split Lipstick Violet Glaze 1

Na een paar pogingen was het dus Violet Glaze all over the place, doordat hij zo snel afgaat en dus zijn sporen nalaat. Het statement dat de lipsticks gemakkelijk en super effen aanbrengen, geldt zeker en vast voor Cherished Rose, maar jammer genoeg niet voor Violet Glaze.

Een leuke add-on, zoals ik al zei, is de Candy Split Lip Mattifier. Een crèmige, kleurloze geltextuur in een handige doseertube die elke glanzende lipstick matteert. Geeft een fluwelen finish en cherry on top: een koekjesgeur! Breng wel niet te veel aan, anders kan het wat gaan korrelen. Ik nam de proef op de som en testte deze mattifier meteen op een felgekleurde gloss. Geslaagd voor de test! Nu weet ik ook meteen dat deze fijne matterende top coat alle glanzende lipsticks kan transformeren. Op de foto zie je heel duidelijk het effect.

Candy Split Lip Mattifier Difference

Nog een leuk extraatje. Zolang de Candy Split Capsule collectie beschikbaar is, krijg je al bij aankoop van 1 product een bedeltje. Elke editie heeft een ander uniek bedeltje. Als je die allemaal spaart, heb je een leuk een gepersonaliseerd KIKO bedelarmandje. Too little too late for me om ze nog allemaal te sparen, maar ik vind zeker een manier om dit extra kadootje te gebruiken.

De Candy Split Lipsticks en de Lip Mattifier top coat vind je voor € 5,95 bij KIKO.

Quick fix make-up liefhebber voor korte ochtendroutines, last-minute- meisje, creatief, opportuniteitenspotter, geboeid door innovatie, beauty trends en life-hacks, connecting-the-dots, outfit matching make-up- kleuren, verzamelt graag kleding en schoenen, houdt van comfy-chique, wine&dine.