Home » LIFESTYLE » Onze huwelijksreis in Namibië: de Fish River Canyon

Onze huwelijksreis in Namibië: de Fish River Canyon

Fish River Canyon

Na onze eerste safari in de Kalahari woestijn trokken we naar het meest zuidelijke punt dat we gingen bezoeken in Namibië. De Fish River Canyon was de volgende must-see op ons lijstje.

De Fish River Canyon is de tweede grootste canyon ter wereld, de grootste is de Grand Canyon. De Fish River Canyon ligt aan de Fish river, zoals de naam al doet vernoemen. Je kan de Fish River bezoeken langs beide kanten van de canyon. Aan de oostelijke kant zijn enkele lodges, maar dat ligt vrij ver van de canyon. We kozen er daarom voor om aan de westelijk kant te verblijven, bij de Fish River Lodge. Deze lodge ligt op de rand van de canyon, wat het dus zo speciaal maakt. Super indrukwekkend!

Fish River Lodge weg

De weg naar daar is wel niet mals … Je moet bijna 100 km over gravel roads waarvan de laatste 20 km enorm uitdagend zijn: smal, veel stenen, bochten, … Niet zo fijn, maar het landschap is er de moeite en met een 4×4 valt het best nog mee.

Fish River Canyon

Bij aankomst verschoten we eigenlijk meteen van de temperatuur, we dachten dat het zuiden warm ging zijn, maar aangezien Namibië onder de de evenaar ligt, is dit net koud. We hebben meteen onze warme jas aangetrokken!

Fish river canyon

De lodge is echt super fenomenaal! Onze kamer was écht prachtig en we hadden een indrukwekkend uitzicht op de canyon. En wat ik er vooral mooi aan vond: de canyon verkleurt doorheen de dag, dus je hebt steeds ander uitzicht. Het enige nadeel was de wind. Die deed de kamer echt schudden en zorgde ook continu voor een suizend geluid. Al vond ik dit best nog romantisch. :)

Fish river canyon

Fish river canyon

Aan beide kanten van de lodge kan je een hele mooie wandeling maken. Wij maakten deze met zonsondergang. De kokerbomen zijn hier trouwens prachtig!

Fish river canyon

De volgende dag daalden we samen met een gids te voet de canyon af. Ik ben geen held en schrok een beetje van het eerste stuk: je moest met behulp van een touw de canyon indalen. Ik heb veel schrik gehad in het begin, maar het was een prachtige wandeling.

Fish river canyon

Fish river canyon

Fish river canyon

Als je wat verder afdaalt van de rotsen krijg je een prachtig uitzicht over de Fish River. Je kan ook nog verder afdalen, maar ik was blij dat we dat niet hebben gedaan, want de klim terug naar boven was loodzwaar.

Fish river canyon

De Fish River Canyon was zeker één van de hoogtepunten van onze Namibië reis! Volgende keer neem ik jullie mee naar één van de andere hoogtepunten: de Sossusvlei.

Spot je niet snel zonder een lijntje eyeliner. Heeft een haarproductenverslaving in de zoektocht naar de perfecte sulfaatvrije shampoo en silicoonvrije conditioner. Koken, bakken en naaien doet ze ook nog graag. Verder ook nog het trotse baasje van 2 Britse Kortharen!