Home » BEAUTY » Pantene droogshampoo: Instant Refresh en Volume Boost

Pantene droogshampoo: Instant Refresh en Volume Boost

Droogshampoo is zo één van die uitvinden waar ik me niet meteen zie zonder leven. Er zijn best al wat merken die een droogshampoo uitbrachten en nu volgt ook Pantene met twee varianten: Instant Refresh en Volume Boost. Ik ging aan het testen!

De twee namen spreken een beetje voor zich. De Instant Refresh is de basic variant en de Volume Boost zorgt voor wat extra volume. Isaline en ik kregen de kans om elk eentje te kunnen testen. Ik koos voor de Instant Refresh variant te testen.

Deze droogshampoo is op basis van tapiocazetmeel om het vet uit je haar te halen. Dit zetmeel zou heel licht zijn en voor een mooi en luchtig resultaat zorgen. Vreemd genoeg zit er ook het silicoon Polymethylsilsesquioxane in. Persoonlijk vind ik dat wat raar in een droogshampoo, omdat ik net zou verwachten dat dit je haren vettig zou maken.

Maar goed, ik gebruik wel vaker droogshampoo en vaak zorgt dit voor een stroef gevoel. Met deze droogshampoo heb ik dat niet. De droogshampoo greft een wit poeder af dat je nadien moet wegwrijven. Het resultaat zijn fris ruikende en ogende lokken die ook luchtig zijn. Omdat mijn haar nadien niet mega droog en stroef aanvoelt, kan ik er nog makkelijk met mijn handen door gaan en heb ik ook niet enorm veel pluishaar.

Hoewel er dus siliconen inzit, maar ik denk dat dat net de haren niet te droog maakt, ben ik best tevreden van deze droogshampoo!

Beide droogshampoo’s zijn te koop bij drogisterij en supermarkt voor €5,99.

Spot je niet snel zonder een lijntje eyeliner. Heeft een haarproductenverslaving in de zoektocht naar de perfecte sulfaatvrije shampoo en silicoonvrije conditioner. Koken, bakken en naaien doet ze ook nog graag. Verder ook nog het trotse baasje van 2 Britse Kortharen!