Home » BEAUTY » Petal Fresh: Rosemary & Mint Voluminizing Shampoo en Conditioner

Petal Fresh: Rosemary & Mint Voluminizing Shampoo en Conditioner

Mijn grootste zwak op beautyvlak moeten toch echt wel natuurlijke haarproducten zijn. Zo viel in De Tuinen mijn oog op de shampoo en conditioner van Petal Fresh.

De producten van Petal Fresh zijn gemaakt zonder een heleboel ongezonde ingrediënten zoals: sulfaten, GMO's, petrochemicalieën, parabenen en kleurstoffen. Verder zijn de producten hypo-allergeen, vegetarisch en niet getest op dieren.

Shampoo

Deze shampoo heeft een gelachtige structuur en geeft een beetje schuim af op de handen. Echter schuimt hij amper in het haar, door het gebrek aan sulfaten en daardoor is het verleidelijk om hier veel van te gaan gebruiken. De shampoo reinigt enorm goed, zelfs iets te goed. Mijn hoofdhuid voelt altijd enorm proper en zacht aan. De punten van mijn haar voelen spijtig genoeg uitgedroogd en knoperig aan. Natuurlijk is dit deels te verwachten van een volume shampoo, maar ik heb ondertussen geleerd om de shampoo enkel op mijn hoofdhuid te gebruiken en zo krijg ik mooi, proper en volumineus haar. De geur van deze producten is trouwens hemels! Het is een mooie mix van een frisse, muntige geur en warme, houtachtige rosemarijn.

Conditioner

De conditioner is dik van textuur, iets dat ik niet gewend ben van de meeste “natuurlijke” conditioners. In deze conditioner zit heel wat alcohol en ook siliconen, wat niet zo de normale gang van zaken is bij een organisch merk. De conditioner doet wel zijn werk. Hij verspreidt goed over de lengtes van de haren en hydrateert degelijk zonder het haar te verzwaren.

De shampoo en conditioner kosten beiden 5,99 EUR en zijn verkrijgbaar bij De Tuinen.

Spot je niet snel zonder een lijntje eyeliner. Heeft een haarproductenverslaving in de zoektocht naar de perfecte sulfaatvrije shampoo en silicoonvrije conditioner. Koken, bakken en naaien doet ze ook nog graag. Verder ook nog het trotse baasje van 2 Britse Kortharen!