Home » LIFESTYLE » cities » Preps for London

Preps for London

Preps for London

London calling? Lees hier enkele tips om je citytrip naar de hoofdstad van de UK goed voor te bereiden.

Donderdagmiddag zit ik op de Eurostar richting Londen. Het is de derde keer dat ik de Britse hoofdstad bezoek en deze keer zal er meer tijd gemaakt worden voor ronddwalen, sightseeing en echt de sfeer opsnuiven. Dat kan je immers niet altijd van de eerste keer bij het bezoek aan een wereldstad. Hieronder enkele tips en plekken die op mijn wishlist staan.

londen 2

Shoreditch

Shoreditch is dé opkomende buurt van Londen met toffe, hippe barretjes en restaurants, nieuwe concept stores en coole clubs. Het clubben ga ik wellicht aan mij voorbij laten gaan, maar al die andere dingen wil ik graag wat beter leren kennen. Al jaren hoor ik van Londen-bezoekers dat deze wijk echt de moeite waard is, dus die staat dan ook redelijk bovenaan mijn lijstje!

Portobello Market

Portobello Road in Notting Hill is een must-visit voor de fans van de gelijknamige film met Julia Roberts en Hugh Grant. Het is een straat vol kleurrijke huisjes, antiekwinkeltjes en een marktje. Notting Hill is wel wat verder uit het echte centrum van Londen, maar met de metro geraak je er vlot.

Tate Modern

Als je houdt van moderne kunst moet je zeker een paar uur uittrekken voor Tate Modern. Een beetje Centre Pompidou in Londen, maar dan in een heel andere sfeer natuurlijk. Omdat Tate een privé museum is, moet je wel inkom betalen, maar dat is het hier zeker waard.

British Library

Ssshht, hier wordt gestudeerd. Maak een wandeling door de British Library, ga het eerste gedrukte boek ooit bewonderen en drink een koffietje in de binnentuin. De metershoge muren in de bibliotheek staan vol oude boeken – veilig achter glas wel – en vormen een mooi contrast met de moderne architectuur. Ik ontdekte de Library enkele jaren geleden per toeval, maar wil er graag nog eens heen.

British Museum

Het British Museum is naast een mooi gebouw ook de ideale plek voor wie toch wat extra geschiedenis wil meenemen na een tripje naar Londen. Je kan er wel uren ronddwalen langs objecten van over heel de wereld. Ik was vooral geïntrigeerd door de Paaseilandbeelden en veelkleurige totempalen. Nog een tip: een bezoekje aan het British Museum is gratis!

Borough Market

Foodies die Londen bezoeken, moeten zeker langs Borough Market: de Chelsea Market van Londen. Voor weinig geld kan je er overal hapjes gaan proeven in een overdekte markt net langs het water. Lekker en gezellig!

Heb je nog tips voor een citytrip naar Londen? Laat ze hier zeker achter!

Krijgt coups de foudre van design interieur, nagellakkleurtjes, minimalistische juwelen, cultuursteden en schoenen, veel schoenen.