Home » BEAUTY » PureSkin: Roller tegen puistjes

PureSkin: Roller tegen puistjes

Gelukkig heb ik niet zo vaak last van puistjes. Toch heb ik een geheim wapen dat ik graag met jullie deel.

Ik heb veel geluk met mijn huid, vrij egaal en weinig last van puistjes. Toch heb ik af en toe (lees: één keer in de maand) last van puistjes. En die kunnen best hardnekkig zijn. Ze staan meestal midden op mijn neus of wang en zijn totaal niet te camoufleren. Ik probeer in die periodes mijn huid altijd net iets beter te verzorgen maar dat baat niet altijd.

Ik had een tijd geleden een toner met tea tree olie. Tea tree olie is zuiverend en ontsmettend. Toen ik er wat meer over ging lezen ontdekte ik dat het zeer goed is tegen puistjes. Ik las op verschillende fora ook dat er een roller moest bestaan op basis van tea tree olie, dus ging ik op zoek.

Mijn zoektocht ging langs verscheidene winkels en eindigde uiteindelijk in de Essenza. Ik vond er de roller die ik zocht. Het is een kleine roller met een inhoud van 4ml. Ik heb hem op de foto hieronder even naast een Labello gelegd om je te laten zien hoe klein hij is. Hij is best duur voor de hoeveelheid die je koopt (€8.20) maar je doet er echt lang mee.

De naam is langer dan het rollertje zelf: Physalis Pureskin Bio Pocket Roll-On. It’s all in a name. Het heeft een handige roller kopje zodat je het makkelijk kunt aanbrengen. De ingrediëntenlijst is best lang maar bestaat voor het grootste deel uit essentiële oliën en natuurlijke bestanddelen. Het is verrijkt met vitamine E, wat goed is voor je huid. Het voelt een beetje vettig aan als je het opdoet, daarom doe ik het alleen ’s avonds voor ik ga slapen. Het is doorzichtig glanzend en heeft een heel sterke kruidengeur, niet meteen mijn favoriete geur maar ik heb het er voor over.

Volgens de gebruiksaanwijzing (die ze tot mijn verwondering nog op het flesje konden printen, moet je het regelmatig aanbrengen. Ik doe het meestal enkel voor ik ga slapen en voor mij is dat voldoende. Ik ben erg tevreden hiermee want ik merk ’s ochtends al verbetering. Na 2 à 3 avonden gebruik zijn mijn puistjes volledig verdwenen. Als ik echt een erge puist heb durf ik de roller ook wel in mijn make-up etui te stoppen zodat ik hem overdag nog eens kan aanbrengen.

Ik vind dit product zeker een aanrader. Het werkt goed, doet wat het belooft en is makkelijk mee te nemen.

Welk product gebruiken jullie tegen puistjes?

Geeky scientist met een mega make-up stash, een Doctor Who verslaving en een liefde voor boeken.